Apple actionata in judecata de o companie elvetiana care vrea sa interzica vanzarile terminalelor iPhone si a Apple TV-ului

  SmartData este o companie elvetiana care considera ca Apple i-a incalcat brevetele de inventie si doreste sa obtina de la o instanta interzicerea comercializarii terminalelor iPhone si a Apple TV-ului. Compania elvetiana sustine ca iPhone-urile si Apple TV-urile incalca un brevet de inventie pentru “calculatoare modulare” atunci cand sunt folosite cu aplicatia Remote a companiei Apple. SmartData a primit brevetul de inregistrare a tehnologiilor in anul 2007 insa intre 2004 si 2006 a negociat cu Apple licentierea tehnologiei dar compania din Cupertino a intrerupt discutiile si a refuzat sa raspunda unor alte oferte de licentiere.

Despite not conducting business in the region, SmartData officially filed a complaint against Apple in the Northern District Court of California on Monday, alleging that the Cupertino, Calif., company infringed on a “wireless computing technology” patent dubbed “Zukero.” The Swiss company’s “modular computer” patent (U.S. Patent Number 7,158,757), filed for in 2001 and issued one week before Apple unveiled its Apple TV in 2007, describes a wireless system consisting of three separate elements: a “pocket-sized” central unit that can store data and execute programs, a second data input device with wirelessly connectivity that holds an interface for communication with a remote network and a third element that is a television screen.

  Zukero este numele tehnologiei brevetate de catre SmartData si brevetul de inventie pentru ea a fost inregistrat in Europa si China in 2008 dupa ce SUA il inregistrase in 2007. Procesul impotriva companiei Apple a fost intentat in SUA desi SmartData nu este prezenta pe piata americana. Compania cere plata unor daune si interzicerea comercializarii iPhone-urilor si a Apple TV-ului insa nu se stie cate sanse are in a obtine asa ceva. Din moment ce Apple a avut tentative de a licentia tehnologia s-ar putea sa aiba probleme in a demonstra ca nu este vinovata de incalcarea brevetelor de inventie si ar putea fi nevoita sa plateasca daune.

1 COMENTARIU

  1. Se pare ca apple a deschis cutia pandorei cu aceasta serie de procese mai ales cel putin unul in opinia mea aberant si anume acelea legate de tableta sa nu fie dreptunghiulara si sa nu fie mai subtire ca ipad … acum dupa proverbul nostru trage ce a semanat. Cred ca in viitorul apropiat se va forma aliante care in trecut pareau imposibile microsoft si apple contra google respectiv android, castig de cauza cred ca va avea android-ul din moment ce este in continua crestere si majoritatea firmelor producatoare de smart folosesc os-ul celor de la google. Nu tin nici cu stanga nici cu dreapta vreau doar sa subliniez un lucru real nu cred ca apple va mai putea face fata android-ului si afirm acest lucru datorita nenumeratelor firme care folosesc acest os android