Apple ar putea fi interesata de achizitionarea TomTom

  TomTom este unul dintre cei mai mari producatori de software si hardware pentru navigatie prin GPS, valoarea companiei fiind de aproximativ 1.2 miliarde de dolari pe bursele europene. Recent la bursa din Amsterdam un analist financiar a inceput sa isi indemne clientii sa cumpere actiuni ale companiei TomTom dupa ce a aflat informatii care indicau faptul ca Apple ar fi interesata sa achizitioneze TomTom ori sa incheie un parteneriat. Parteneriatul ar putea avea in vedere licentierea hartilor pentru o posibila noua aplicatie Maps care nu ar mai functiona in baza serviciului Google Maps ci in baza altuia oferit de Apple care probabil ar avea si harti offline.

TomTom NV, Europe’s biggest maker of portable navigation devices, rose to the highest in seven months after Rabo Securities raised its recommendation, citing strong automotive sales and a potential Apple Inc. mapping deal. “TomTom’s undemanding valuation does not fully reflect valuable options for shareholders,” Hans Slob, an Utrecht Netherlands-based analyst at Rabo Securities, wrote in a note to clients. Slob sees a tripling potential for business systems, a doubling potential for automotive sales, a potential Apple mapping deal, and, “last but not least, the option of an acquisition of TomTom with a high strategic premium.” Rabo raised its recommendation to “buy” from “hold.”

  Desi kit-urile GPS ale TomTom contin harti bine detaliate pentru Romania, aplicatia din App Store este mult mai diferita. In ea veti gasi harti nu foarte detaliate ale Romaniei, TomTom avand grija sa cartografieze cateva orase si nimic mai mult iar daca Apple va implementa acest serviciu nativ in iOS s-ar putea sa avem o mare problema in a folosi aplicatia Maps pentru navigatie. Desigur ca deocamdata totul se rezuma doar la zvonuri pentru ca Apple achizitionase anul trecut o alta companie care se ocupa de cartografiere si se zvonea ca pe aceea o va folosi pentru a construi noul sau sistem de navigatie pentru iOS.

6 COMENTARII

  1. La banii care ii au la dispoziție, ar fi bine sa facă o aplicație detaliata de care te poți folosi fără probleme in a naviga. Ar fi un plus de imagine

  2. uite asa ne va obliga sa facem update la ultimul ios cu care va veni tom tom’ul. de la un anumit ios in sus probabil va fi nativ si indisponibil celor invechite.