Prima Pagina 4G 4G LTE si compatibilitatea cu iPad 3 si iPhone 5

4G LTE si compatibilitatea cu iPad 3 si iPhone 5

  Dupa ani in care Apple a refuzat sa includa compatibilitate cu tehnologia 4G LTE pentru iDevice-urile sale, iata ca anul acesta totul s-ar putea schimba. Exista foarte multe zvonuri care dau drept sigura compatibilitatea dintre iPad 3 si retelele 4G LTE iar ele coroborate cu miscarile facute de operatorii de telefonie mobila dau de inteles ca Apple este gata sa lanseze iDevice-uri cu aceasta tehnologie de telecomunicatii implementata. In ultimul an marii operatori din SUA au lansat retele 4G LTE si au extins zona de acoperire insa ei nu sunt singurii deoarece operatorii din Europa fac exact acelasi lucru in momentul de fata.

  In Marea Britanie, Franta si Italia operatorii de telefonie mobila incep sa testeze retele 4G LTE si unele dintre ele vor fi active pana la lansarea iPhone 5 sau la scurt timp dupa. E greu sa spun ca operatorii de telefonie mobila actioneaza in functie de Apple insa as putea spune ca Apple si-a planificat includerea tehnologiei 4G LTE in iDevice-uri in functie de modul in care operatorii de telefonie mobila pregatesc acest gen de retele. Cred ca anul acesta vom avea tehnologia 4G LTE inclusa in iDevice-uri NUMAI daca Apple va include o baterie mai mare in iPad 3 si iPhone 5 sau daca a reusit sa implementeze chip-uri baseband care nu consuma foarte multa energie.

  Majoritatea terminalelor Android compatibile cu retele 4G LTE au o autonomie a bateriei destul de mica iar Apple incearca sa evite un asemenea lucru si cred ca iDevice-urile vor fi compatibile cu tehnologii 4G LTE daca vor avea si o autonomie buna plus retele pe care sa functioneze. In Romania Orange testeaza propria retea 4G LTE si ar urma sa o lanseze fie undeva pe la sfarsitul anului fie la inceputul anului viitor deci un iPhone 5 4G ar fi extrem de bine primit.

 • KFF

  In Franta nu exista retele 4G , si abia anul asta se gandesc sa faca o licitatie pentru a vedea cine va monta antene 3G la metrou . In momentul de fata la metrou in Paris este doar Edge .

  Asadar mai este mult pana departe ….

  P.S. La Bucuresti este 3G la metrou de mult parca ….

 • Claudiu daniel

  Se ia si operatorii dupa apple si urmeaza pasii impusi la fel ca Nokia acum cativa ani cand impuneau videoconferinta si acea tehnologie care nu prea a fost bine primita . Asa ca vor sa nu sa riste investind fara folos . Oricum vitorul suna competitiv cu atata concurenta !

 • @KFF: Esti sigur ca nu TESTEAZA nimeni? Eu n-as fi. Nici in ROmania nu au licentele cumparate, dar testeaza de anul trecut.

 • dorin

  an ITALIA deja vodafone a castigat licitatia pentru 4G si de anul viitor va functiona

 • Bogdan

  In Romanica nici 3g-ul nu functioneaza peste tot si noi deja ne gandim la 4g?! Mai e mult pana acolo. Probabil doar in Bucuresti si in alte cateva orase importante in centru va functiona aceasta tehnologie.

 • Sa stii ca in ultima vreme am calatorit cam mult intre Bucuresti si Moldova si doar in spatiu deschis pe camp nu am avut 3G, in rest aproape peste tot era. Semnal EDGE plin, internetul mergea bine, lucrurile s-au imbunatatit semnificativ, cel putin in partea aia.

 • Bogdan

  Nu stiu unde gasiti voi 3g-ul ca eu in Tulcea intr-un cartier mai nou de la marginea orasului abia prind 2 3 liniute de semnal 3g si la Constanta la fel, intr-un cartier mai nou langa marginea orasului de 3g pot sa uit, abia are 1 liniuta si se incinge telefonul ca dracu cand il folosesc. Iar in Tulcea de exemplu, semnal full 3g se prinde numai in centrul orasului, atat. Cel putin cu iPhone. Cu E72 e alta poveste. Asa ca revin la ce ziceam, Bucuresti-ul sta bine, dar nu toti stam in Bucuresti sau in centrul oraselor.

 • Ok, eu nu am vorbit doar de centrul oraselor si nici nu ai spus ce operator ai.