4G LTE si compatibilitatea cu iPad 3 si iPhone 5

  Dupa ani in care Apple a refuzat sa includa compatibilitate cu tehnologia 4G LTE pentru iDevice-urile sale, iata ca anul acesta totul s-ar putea schimba. Exista foarte multe zvonuri care dau drept sigura compatibilitatea dintre iPad 3 si retelele 4G LTE iar ele coroborate cu miscarile facute de operatorii de telefonie mobila dau de inteles ca Apple este gata sa lanseze iDevice-uri cu aceasta tehnologie de telecomunicatii implementata. In ultimul an marii operatori din SUA au lansat retele 4G LTE si au extins zona de acoperire insa ei nu sunt singurii deoarece operatorii din Europa fac exact acelasi lucru in momentul de fata.

  In Marea Britanie, Franta si Italia operatorii de telefonie mobila incep sa testeze retele 4G LTE si unele dintre ele vor fi active pana la lansarea iPhone 5 sau la scurt timp dupa. E greu sa spun ca operatorii de telefonie mobila actioneaza in functie de Apple insa as putea spune ca Apple si-a planificat includerea tehnologiei 4G LTE in iDevice-uri in functie de modul in care operatorii de telefonie mobila pregatesc acest gen de retele. Cred ca anul acesta vom avea tehnologia 4G LTE inclusa in iDevice-uri NUMAI daca Apple va include o baterie mai mare in iPad 3 si iPhone 5 sau daca a reusit sa implementeze chip-uri baseband care nu consuma foarte multa energie.

  Majoritatea terminalelor Android compatibile cu retele 4G LTE au o autonomie a bateriei destul de mica iar Apple incearca sa evite un asemenea lucru si cred ca iDevice-urile vor fi compatibile cu tehnologii 4G LTE daca vor avea si o autonomie buna plus retele pe care sa functioneze. In Romania Orange testeaza propria retea 4G LTE si ar urma sa o lanseze fie undeva pe la sfarsitul anului fie la inceputul anului viitor deci un iPhone 5 4G ar fi extrem de bine primit.