OS X Mountain Lion nu va fi disponibil pe stick USB, functia AirPlay nu functioneaza cu orice Mac

  Mac OS X Lion a fost primul sistem de operare pentru Mac-uri care a fost lansat prin intermediul mac App Store-ului. La cateva saptamani dupa lansarea in Mac App Store Apple a inceput sa ofere clientilor sai si  stick-uri USB cu ajutorul carora puteau instala noul sistem de operare insa se pare ca prea putina lume a fost interesata de ele. In aceasta idee Apple a decis sa renunte la a mai oferi OS X Mountain Lion pe suport fizic deci noul sistem de operare va fi disponibil doar in Mac App Store.

Apple has confirmed to Pocket-lint though that its concerns weren’t justified with customers not remotely interested in the USB drive offering: “It was an interesting test, but it turns out the App Store was just fine for getting the new OS.

  Avand in vedere ca Mac OS X Lion costa 30$ si stick-ul USB cu sistemul de operare costa 70$ cred ca putini vor fi “suparati” de modificarea implementata de Apple pentru viitorul sistem de operare, mai ales ca oricine poate face un stick USB pentru instalarea Mac OS X Lion foarte simplu si usor.

  Trecand de la kitul de instalare la sistemul de operare in sine va anunt ca unele Mac-uri nu pot folosi functia AirPlay Mirroring implementata de Apple in noul sau sistem de operare. Desi pe unele Mac-uri ea functioneaza fara probleme, altele nu o au activa si nici nu o pot activa in momentul de fata. Pe Mac-urile din 2011 AirPlay Mirroring merge foarte bine insa daca aveti un Mac fabricat in anul 2010 s-ar putea sa ramaneti dezamagiti cand veti incerca sa utilizati aceasta functie. Deocamdata nimeni nu stie cu exactitate cum a limitat Apple AirPlay Mirroring-ul insa se pare ca doar Mac-urile cu procesoare i5/i7 il pot rula.