Apple va face codurile de bare populare in OS X Mountain Lion, va permite instalarea aplicatiilor folosind doar o camera

  Codurile de bare si QR codurile sunt rareori folosite de catre producatorii de accesorii/aplicatii pentru iOS pentru a promova produse insa pe platforma Android multi utilizatori folosesc aceasta tehnologie pentru a descarca diverse aplicatii din Android Market. Apple pare sa doreasca sa implementeze in OS X Mountain Lion, poate chiar si in iOS in viitor, suport nativ pentru coduri de bare iar utilizatorii vor putea cumpara/descarca gratuit aplicatii din App Store prin simpla afisare a codului de bare in fata camerei unui Mac. In interiorul fisierelor de sistem ale OS X a fost gasit un framework care da de inteles ca inginerii companiei din Cupertino testeaza acest sistem in momentul de fata.

We’ve heard that the system includes a new ‘CoreRecognition’ framework and a ‘CRCodeRedeemer’ class, both of which appear to be built for turning barcodes into app licenses. If this framework operates as it appears, that won’t be a problem in Mountain Lion. Specially-crafted barcodes would let you simply hold up a card to your Mac’s camera to download a prepaid app from the Mac App Store (or from iTunes, possibly). That’s a new level of convenience for developers who want to give away copies of their apps at face-to-face events.

  Acest gen de coduri reprezinta o modalitate extrem de buna de a promova aplicatii sau de a oferi cadouri gratuite pentru ca simpla lor citire folosind camera unui dispozitiv duce la o descarcare. In iOS acest lucru este posibil doar cu ajutorul unor aplicatii dar daca Apple ar implementa suport nativ pentru coduri de bare sau QR coduri atunci foarte multe companii si-ar putea promova aplicatiile sau chiar produsele folosind aceasta tehnologie. Daca OS X Mountain Lion va fi pregatit pentru asa ceva atunci iOS-ul este cu siguranta luat in calcul.