Prima Pagina aplicatii Dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS castiga in medie 12$ din vanzarea fiecarui...

Dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS castiga in medie 12$ din vanzarea fiecarui iDevice

  In luna ianuarie a acestui an Apple a anuntat rezultatele financiare pentru Q4 2011 si Tim Cook a declarat ca 700 de milioane de dolari au fost platiti catre dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS. Aceasta cifra nu include si cei 30% retinuti de Apple deci in Q4 2011 Apple a castigat 1 miliard de dolari din vanzarea aplicatiilor pentru iOS. Comparand cifra cu cele 4 miliarde platite catre dezvoltatori in aproape 4 ani de existenta a App Store-ului realizam ca 2011 a fost cel mai profitabil an pentru toata lumea. Totusi analizand datele oferite de Apple putem calcula si care este castigul mediu al unui dezvoltator de aplicatii pentru fiecare iDevice vandut de Apple.

But back to the figure of $700 million paid to developers and the implied $1 billion in gross revenues. Taking that figure and dividing it by duration of the quarter yields a figure of $310 million per month gross app revenues. The 25 billion downloads to date paired with the $4 billion in payments to developers gives us an approximate revenue per download of 23c. Computing the monthly revenue from the 48.6 million/month rate we get about $316 million per month. Pretty close to the $301/mo that the quarterly payout implies. This therefore also confirms the 23c per download (it looks a bit high but not by much.)

  Cei de la Asymco sustin ca iTunes-ul genereaza cate 23 centi pentru fiecare aplicatie descarcata din App Store si asta la o rata zilnica de 48.6 milioane de descarcari. Pana acum au fost vandute 335 de milioane de iDevice-uri si fiecare dintre ele ar avea instalate in jur de 75 de aplicatii. Cei de la Asymco au inmultit cei 23 centi per aplicatie cu cele 75 de aplicatii instalate pe fiecare iDevice si au ajuns la cifra de 17$ generati de fiecare terminal. Luand partea de 30% a companiei Apple un dezvoltator ramane cu minim 12$ generati de fiecare iDevice in parte.

One other interesting result: Since iOS devices started shipping, there have been over 335 million units sold. As 25 billion apps have been downloaded into them then about 75 apps were downloaded for each unit sold. Since we know the average price (23c) and the payout ratio (70%) then all this boils down to the fact that each iOS device generates $17 of iTunes income from Apps alone. That also means that each iOS device sold results in a minimum payment of $12 to iOS developers.

  Desigur ca vorbim despre statustici calculate ca o medie pentru toate iDevice-urile deoarece nu fiecare dezvoltator castiga foarte multi bani din App Store. Chiar si asa, App Store-ul este un mediu extrem de profitabil pentru orice dezvoltator.

 • Spider

  Buna dimineata si multumesc mult pt ce faci pt noi! Stiu ca nu trebuie sa intreb aici dar nu stiu alta metoda. Vreau sa te rog sa ma ajuti cu un sfat. Am un iphone 4s si vreau sa-i fac jailbreak dar nu pot ca imi spune sa il activez si eu nu am cartela lui unde a fost codat. Poti sa imi dai un sfat? Toata stima!

 • Cauta cartela altfel nu il vei putea folosi. Exista intotdeauna si optiunea de a il decoda oficial si scapi de probleme. Dar asta costa.

 • Spider

  Mulrumesc mult! Credeam ca exista vreo metoda sa il folosesc asa pana o sa apara vreo solutie! Sa ne traiesti 1000 de ani!

 • kdog

  Daca stii pe ce retea este blocat,si asta o poti afla cu itools, poti face un gevey clone folosind SIM ID cartelei pe care este codat,cel mai bine mergi la un service GSM si ti-l fac ei.

 • @kdog: ITools nu este un program in baza caruia sa platesti zeci de euro pentru o decodare.

 • kdog

  Corect.Dar am testat pe 10 de iphone-uri, si pana acum informatiile cu privire la operator au fost corecte.

 • Spider

  Multumesc foarte mult la toti! Dar nu inteleg cum e cu gevey clone. Toata stima!

 • kdog

  Ai nevoie de un [url=”http://www.buyinisrael.com/iphone3g/USB-Programmer.html”]USB Programer[/url] ,un blank gevey si un [url=”http://www.universal-sim.com/”]tool[/url], vezi pe ce retea este codat, si apoi afli SIM ID operatorului.(poate avea doua, incerci ambele)

 • Spider

  Multumesc foarte mult dar crede-ma ca nu am inteles nimic. Toata stima!