Prima Pagina Apple OS X Mountain Lion ofera suport nativ pentru unele placi grafice ATI...

OS X Mountain Lion ofera suport nativ pentru unele placi grafice ATI si Nvidia

  Una dintre principalele limitari ale OS X-ului in ceea ce priveste compatibilitatea cu diverse setup-uri este lipsa driverelor. Apple a facut imposibila rularea OS X pe alte calculatoare decat Mac-urile companiei si asta pentru ca nu exista drivere speciale pentru ele. O foarte mare comunitate de entuziasti s-a format iar ei dezvolta software care permite instalarea OS X Mountain Lion pe PC-uri dar procesul este complex, de durata si din cauza lui am decis sa cumpar un Mac in loc sa ma chinui cu diverse build-uri pentru PC-uri.

  Pe un website al comunitatii dezvoltatoare de solutii de instalare a OS X pe PC-uri au aparut informatii care dau de inteles ca OS X Mountain Lion si chiar Mac OS X Lion ofera suport pentru placi grafice ATI din seria 69xx si placi grafice Nvidia din seria 5xx. Vorbim despre placi grafice de top, scumpe care totusi ruleaza fara drivere speciale OS X Mountain Lion si chiar foarte bine dupa cum descriu unii utilizatori experienta. Pe Mac OS X Lion suportul nu este inca 100% implementat desi in Mountain Lion exista unele probleme minore de functionalitate.

  Faptul ca Apple permite rularea Mountain Lion pe placi grafice high-end fara drivere speciale este un bun indicator al faptului ca respectivele placi grafice ar putea fi implementate in Mac-uri si ca utilizatorii sistemelor hackintosh s-ar putea sa nu mai aiba chiar atat de multe batai de cap la instalarea acestui sistem de operare pe PC-uri.

 • Mihai

  Am avut si eu instalat o buna perioada Lion pe Pc-ul personal.

  Pot sa spun ca desii nu e facut sa fie compatibil cu pc-ul, este mai stabil si gestioneaza mai bine resursele decat windows-ul.

  Acum am un windows 7 si pot sa spun ca dupa o perioada de cateva zile fara restart, incepe sa incetineasca rau de tot. Pe Os X nu aveam problema asta. Sunt foarte multe avantaje dar nu am timp sa le numar acum.

  Recomand Os X pentru toata lumea ( in afara de gameri ) dar doar pe Mac-uri! De ce?

  Pai vreau sa spun ca eu pana am reusit sa il instalez am ars dvd-uri de nu le mai tin numarul si am pierdut timp gramada. E adevarat ca dupa asta a mers de 2 ori mai bine decat sistemul de operare oferit de Microsoft, dar….

  Este o solutie doar pentru cine are foarte mult timp sau are componente specifice ( vezi sectiunea DSDT de pe tonymacx86 – mai precis cine are placi de baza Gigabyte pe platforma Sandy Bridge )

 • Ovi

  @Mihai: Mai exact http://www.kakewalk.se/compatibility/ pentru o compatibilitate cat mai buna 🙂

 • Calininio

  @mihai, treaba nu e chiar așa, în sensul că și eu am Mac osx Lion pe o placa de bază Asus cu procesor Core2 quad, și l-am instalat fără nici o problemă. Cu soluția iAtkos merge la 10.7.3, perfect. Adevărul este că nu toate componentele sunt compatibile. Dar se găsesc componente, în caz că nu ai bani de un Mac. Oricum, recomand tuturor un Mac adevărat. Cum fac rost de ceva bani vreau să fac rost de un MacBook. Concluzia este că Mac e bun pe orice, mai ales pe un computer original Apple.

 • Eu am placa HD 6950,iar stirea asta made my day 😀 Dar va trebui sa cumpar un HDD nou special pt. Mountain Lion.Pt. ca acum 2 zile de-abia am putut repara MBR-ul 😀

 • Ticu

  Eu am o placa ATI Radeon 5650. Mi-a luat ceva timp sa-l fac sa mearga dar a meritat. Am 1 GB de RAM si merg toate jocurile super, chiar si de pe Steam. Programele pornesc si mai repede pe Lion. Instalarea nu-mi ia mai mult de cateva minute, in caz ca-l stric. Folosesc o metoda cu usb stick. Indata ce reusesc sa instalez o versiune Lion retail, voi cumpara si OS-ul. Ma bucur ca vor fi mai multe placi compatibile, pe viitor o sa fie mai usor sa-mi iau un laptop.
  Mi-as lua un Macbook, dar sincer pretul pt unul cu 1GB RAM video e cam mult.

 • bhnvstl

  Buna veste Zaone faptul ca iti iei macbook.Sper sa vedem acum articole mai multe din lumea MAC, gen aplicatii, jocuri, stiri, etc.Eu tocmai mi-am luat un macbook acum 4 zile,e primul meu contact cu mac osx si vreau sa spun ca m-a cucerit n-am mai pornit desktop-ul de atunci si nici nu intentionez.s-o fac prea curand 🙂

  Cheers

 • @bhnvstl: Nu am spus ca am MacBook, am Mac Mini oricum.