Prima Pagina Apple iPhone 5 ar putea veni cu un nou model de conector USB...

iPhone 5 ar putea veni cu un nou model de conector USB aflat in dezvoltare la Apple

  Conform unor informatii obtinute de catre cei de la iMore, celebrul conector USB de 30 de pini ar putea deveni istorie incepand cu iPhone 5 deoarece Apple lucreaza activ la dezvoltarea altuia nou si mai mic. Conform surselor nu va fi MicroUSB din cauza vitezelor mici de transfer si nu va fi Thunderbolt pentru ca tehnologia nu exista in orice calculator insa va fi un nou model de conector care probabil va genera si mai mult probleme de compatibilitate decat actualul. De ce vrea Apple sa schimbe actualul conector cu unul mai mic? Din cauza spatiului pe care acesta il ocupa in iPhone/iPod Touch-uri.

An updated “micro dock” would make room for bigger batteries, 4G radios, and other components far more important to the iPhone and iPad in a PC free world. We’ve heard that Apple is getting ready to ditch the dock connector as it’s currently sized and implemented on iPods, iPhones, and iPads. The reason isn’t anything political, like a new desire to conform to an outdated micro-USB standard, but typically Apple: to save space inside the iPhone 5 for what are now more important components.

  Se pare ca Apple nu este absolut deloc multumita de actualul conector de 30 de pini desi il foloseste de mai bine de un deceniu si incearca sa il schimbe cu unul mai mic. In iPhone inlocuirea dock-ului ar reprezenta o miscare asemanatoare cu cea prin care Apple a facut trecerea de la SIM la MicroSIM iar spatiul lasat gol de vechiul conector ar putea fi utilizat pentru includerea unei baterii mai bune sau a unui chip compatibil cu retele 4G. Deocamdata nu se stie cand anume va fi lansat un dispozitiv cu un asemenea conector insa iPhone 5 pare a fi primul terminal care l-ar putea avea.

 • Duras

  Daca tot schimba, de bun simt ar fi sa faca mufa compatibila micro USB care sa aiba si conectorii proprietari pentru viteze mari

 • drs

  Daca tot schimba, de bun simt ar fi sa faca mufa compatibila micro USB care sa aiba si conectorii proprietari pentru viteze mari

 • Daniel

  vezi ca esti total pe alaturi. microUSB nu are legatura cu standardele USB 1.0, 2.0 si 3.0. daca nu stiai exista cabluri microUSB 2.0 care au viteze de 800mbps asta daca s-ar continua pe standardul 2.0 dar mai mult ca sigur ca vor adopta standardul 3.0 care are viteze mult mai mari. iar pe piata sunt acum o multitudine de cabluri USB cu mufa microUSB standard 3.0 ce suporta vitezele de transfer ale USB 3.0 (da un search pe newegg, amazon etc.)
  Uniunea Europeana a impus standardul microUSB pentru toti producatorii de telefoane care vor sa comercializeze in UE asa ca si Apple trebuie sa se supuna daca vrea sa vanda in UE

 • http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus aici spune ca USB-ul(deci nu micro) are 480 Mbps. Ia spune-mi unde ai vazut cu 800 Mbps pentru MicroUSB ca sunt curios.

 • Daniel

  da USB 2.0 are 480 Mbps, USB 1.0 avea 12 Mbps
  uite un exemplu de la Monster: http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=5750 care are si viteza de transfer mai mare si conductivitate mai buna la incarcarea dispozitivelor. daca vrei mai caut exemple.
  dar e inutil pentru ca sunt pe piata cele USB 3.0 in format microUSB iar formatul USB 3.0 are viteze de transfer de 5 GBps de 10 ori mai mare decat standardul USB 2.0 deci undeva la 640 MB/s fata de 60 MB/s cat are USB 2.0
  Desigur presupun ca 5 GBps (640 MB/s) este viteza maxima teoretica la USB 3.0 dar chiar daca nu se atinge 640 MB/s la jumatate 300 MB/s inseamna de 5 ori mai rapid decat cel actual USB 2.0 care are 480 MBps (60MB/s efectiv)

 • Daniel

  uite si cateva exemple de cabluri cu mufa microUSB pe standardul 3.0 cu viteze 5GBps

  http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16812200802
  http://www.amazon.com/Tripp-Lite-U326-006-Super-Device/dp/B003YNS0W0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1330070204&sr=8-1
  http://www.amazon.com/Micro-Connectors-Superspeed-Cable-Feet/dp/B002UHJ1II/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1330070204&sr=8-5

  microUSB, viteza de 5GBps ceea ce va fi in urmatorul iphone parerea mea nu ca vor ei ci ca este impus de UE pentru toti producatorii de telefoane

 • Ok, sa zicem ca ar exista tehnologia. Acum nu eu sustin ca vitezele micro USB sunt prea mici pentru Apple ci aia care au dat informatiile. Chiar si asa, nu stiu daca Apple va face deja saltul la USB 3.0 pentru ca nici MacBook-urile lor nu au implementata tehnologia.

 • Daniel

  cred ca va face saltul pentru ca o vor face oricum toti ceilalti producatori de HDD-uri, imprimante, camere video & foto. thunderbolt-ul lor e grozav dar trebuie sa ofere conectivitate cu toate celelalte dispozitive de pe piata. USB e un standard consacrat la fel ca HDMI care evolueaza constant si toti adopta versiunile noi in dispozitive.

 • Tehnologia trebuie sa vina intai in Mac-uri, daca nu e acolo ce rost are in iDevice-uri daca posesorii de Mac-uri nu o pot folosi?

 • Daniel

  nu cred ca mufa iphone-ului va fi conditionata de ceea ce exista in mac-uri, doar iphone nu e conditionat de existenta unui mac. totusi procentul de utilizatori iphone care au si un mac este foarte mic din totalul utilizatorilor de iphone. dar nu asta conteaza. USB 3.0 este compatibil cu USB 2.0 deci se poate folosi pe calculatoare care au doar USB 2.0 la vitezele actuale. costurile implementarii oricum cred ca sunt minore in cazul upgrade-ului la USB 3.0. HDD-urile externe de la Western Digital si Seagate spre exemplu au USB 3.0 si USB 2.0 desigur. normal ca si un utilizator de mac va dori viteza mai mare a USB 3.0 la transferuri de pe HDD-uri externe si nu ii vad pe WD, Seagate sau altii sa faca HDD-uri cu thunderbolt decat poate vreun produs premium special pentru utilizatorii de mac. usb 3.0 va venii pe urmatoarele generatii de mac-uri ca standard.

 • Doc

  Daniel, cu cablurile au viteza, ci interfetele! Daca e 2.0, atunci ramane 480Mb/s. Confuziile sunt regretabile, chiar si cu google in fata 😉

 • average

  USB 2.0 are 480 Mbit/s deci 60 MB/s pe cand USB 3.0 are 5Gbit/s deci 650 MB/s – viteze maxime teoretice.
  Conectorii USB 3.0 si 2.0 sunt compatibili, deci nu viteza de transfer e cea care determina Apple sa conceapa un conector nou, ci alte functii sau dorinta de a evita compatibilitatea.

 • Daniel

  @Doc – asta ai inteles din ce am scris pana acum ? la ce mai discutam de adoptarea standardului de catre Apple daca ar fi fost vorba doar de schimbarea cablului ?? doohhh

 • Doc

  Daniel, “daca nu stiai exista cabluri microUSB 2.0 care au viteze de 800mbps”… prietene nu cablurile au viteze! Am spus interfetele! Cablurile permit sau sustin acest volum de data transferabile sau nu permit! Intelegi acum?! Lasa google, dreptul de a citi in google nu inseamna obligatoriu si intelegerea textului 😉

 • Daniel

  @Doc – esti un papagal care se repeta. nu stau sa-ti caut acum sa iti dau 75 de exemple ca esti tu batut in cap.

 • Gili

  Sincer ma mira faptul ca apple in iphone nu a dezvoltat mai devreme un alt tip de conector, lasand la o parte viteza care pt mine nu are nici o relevanta, dar are relevanta aspectul, cand ma uit la gaura din telefon automat i-mi aduce aminte de primele modele de sony ericsson.