iPhone 5 ar putea veni cu un nou model de conector USB aflat in dezvoltare la Apple

  Conform unor informatii obtinute de catre cei de la iMore, celebrul conector USB de 30 de pini ar putea deveni istorie incepand cu iPhone 5 deoarece Apple lucreaza activ la dezvoltarea altuia nou si mai mic. Conform surselor nu va fi MicroUSB din cauza vitezelor mici de transfer si nu va fi Thunderbolt pentru ca tehnologia nu exista in orice calculator insa va fi un nou model de conector care probabil va genera si mai mult probleme de compatibilitate decat actualul. De ce vrea Apple sa schimbe actualul conector cu unul mai mic? Din cauza spatiului pe care acesta il ocupa in iPhone/iPod Touch-uri.

An updated “micro dock” would make room for bigger batteries, 4G radios, and other components far more important to the iPhone and iPad in a PC free world. We’ve heard that Apple is getting ready to ditch the dock connector as it’s currently sized and implemented on iPods, iPhones, and iPads. The reason isn’t anything political, like a new desire to conform to an outdated micro-USB standard, but typically Apple: to save space inside the iPhone 5 for what are now more important components.

  Se pare ca Apple nu este absolut deloc multumita de actualul conector de 30 de pini desi il foloseste de mai bine de un deceniu si incearca sa il schimbe cu unul mai mic. In iPhone inlocuirea dock-ului ar reprezenta o miscare asemanatoare cu cea prin care Apple a facut trecerea de la SIM la MicroSIM iar spatiul lasat gol de vechiul conector ar putea fi utilizat pentru includerea unei baterii mai bune sau a unui chip compatibil cu retele 4G. Deocamdata nu se stie cand anume va fi lansat un dispozitiv cu un asemenea conector insa iPhone 5 pare a fi primul terminal care l-ar putea avea.