iPad 2 iOS 5.0.1 vs BlackBerry PlayBook 2.0 – testul multitasking-ului(video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YJCcNfU94Yk[/youtube]

  Incepand cu iOS 5.0.1 Apple ne-a pus la dispozitie o noua serie de gesturi multitouch pentru tableta iPad 2 care permit utilizatorilor sa deschida task switcher-ul, sa treaca de la o aplicatie la alta si sa inchida o aplicatie folosind gesturi cu 3/4/5 degete. In BlackBerry Playbook OS 2.0 compania RIM a implementat cateva lucruri noi printre care si unele gesturi pentru multitasking iar clipul video de mai sus face o comparatie intre modul in care utilizatorii pot folosi sistemele de multitasking ale celor doua tablete.

  Pe iPad 2 stiti deja cum functioneaza totul iar pe BlackBerry Playbook 2.0 sistemul multitasking functioneaza intr-un mod asemanator cu cel in care functioneaza tweak-ul Zephyr pe iOS. Un swype deschide multitasking bar-ul din BlackBerry PlayBook OS 2.0 iar swype-urile laterale fac trecerea de la o aplicatie la alta deci daca aveti Zephyr instalat pe tableta voastra veti putea face exact aceleasi lucruri la fel de simplu si usor. Nu cred ca Apple va simplifica gesturile care sunt necesare pentru intreprinderea acelorasi actiuni in iOS insa daca aveti jailbreak va puteti descurca si singuri.

  Lasand la o parte gesturile, sistemul de multitasking de pe noul OS pentru Playbook simplifica interactiunea utilizatorilor cu sistemul de operare si ofera acces mult mai usor la informatii iar Apple ar trebui sa invete cate ceva de aici.