Siri va fi integrat in noile modele de masini ale Mercedes Benz

  Asistentul personal Siri din iPhone 4S se dovedeste a fi o functie atat de populara incat compania Mercedes Benz intentioneaza sa implementeze sistemul in viitoarele sale masini. Nu vorbim despre o implementare in computerul de bord ci despre integrarea asistentului in sistemul de comenzi al masinii insa va fi nevoie de un iPhone 4S cu Siri activ pentru a controla totul. Noile modele A-Class ale Mercedes Benz vor beneficia de un sistem numit COMAND care va permite posesorilor de terminale iPhone 4S sa seteze reminders, sa trimita email-uri sau sa trimita mesaje text folosind sistemul de bord al masinii, Siri si iPhone 4S.

The user interface has undergone a complete overhaul, ditching the black and beige color scheme for a sharp, modern, three-dimensional design and a range of new features and functions, nearly all of which are centered on the iPhone 4S. The new Digital DriveStyle app allows drivers to stream AUPEO! radio (Europe’s equivalent to Pandora), connect with Facebook and Twitter to read out status updates, find your car in a crowded parking lot and get real-time traffic data and point-of-interest searches through a new Garmin navigation system. All of which is available with the entry-level “Audio 20″ setup.

  Doar modelele A-Class din Europa vor avea integrat sistemul Siri la inceput iar din toamna modelele B, C si E-Class vor veni cu suport pentru iPhone 4S si Siri. Interesul celor de la Mercedes pentru sistem este surprinzator insa implementarea unor asemenea optiuni va reprezenta cu siguranta un motiv in plus pentru a creste pretul masinilor. Tot ceea ce face acest sistem poate sa faca si un iPhone 4S de unul singur asa ca ramane de vazut cati vor fi interesati sa cumpere o masina cu un Siri care va rula tot de pe un iPhone care trebuie cumparat separat.