Power Felt iti va incarca iPhone-ul folosind caldura corpului tau

  Nu, nu vizionati un articol despre un produs stiintifico-fantastic ci despre un produs al unor cercetatori ai unei universitati din SUA care au dezvoltat un material termoelectric pe care il folosesc pentru a incarca terminale mobile. Cercetatorii universitatii Wake Forest din SUA au reusit sa produca acest nou tip de material termoelectic si desi tehnologia in sine nu este noua, produsul lor este extrem de simplu de fabricat. Power Felt transforma caldurea eliminata de corpul nostru in energie electrica si materialul care face acest lucru costa doar cativa dolari.

We waste a lot of energy in the form of heat. For example, recapturing a car’s energy waste could help improve fuel mileage and power the radio, air conditioning or navigation system,” Hewitt says. “Generally thermoelectrics are an underdeveloped technology for harvesting energy, yet there is so much opportunity…Literally, just by sitting on your phone, Power Felt could provide relief during power outages or accidents. Imagine it in an emergency kit, wrapped around a flashlight, powering a weather radio, charging a prepaid cell phone,” says David Carroll, director of the Center for Nanotechnology and Molecular Materials and head of the team leading this research. “Literally, just by sitting on your phone, Power Felt could provide relief during power outages or accidents.

  Desigur ca sistemul necesita implementarea in terminale mobile a unei carcase care sa preia curentul electric din materialul hainelor noastre insa cercetatorii sustin ca pretul dezvoltarii tehnologiei este extrem de mic. Avem din nou tehnologii interesante care ne-ar putea usura viata insa din pacate cred ca aceasta va avea soarta celorlalte prezentate de pana acum si va fi data uitarii.

5 COMENTARII

  1. Sper sa nu ne faca sa ne simtim cam molesiti 🙂 daca va trebui sa luam… Supradyn ca sa alimentam gadgetu’ si sa functionam si noi cred ca nu o sa fie rentabil 🙂 Glumesc: chiar faina ideea!

  2. Ideea este super dar dacă este ieftină nu se va produce! Si tot odată ar scădea consumul facturii la energie si la nivel mondial cei care vând energie o sa fie împotriva . Deci tot ce e bun pentru noi nu este bun pentru ei!!!

  3. @Lucian, gresit, daca este ieftin se va produce, dar va fi vandut scump…. si nu cred ca foarte mare scadere de consum ar fi pe nivel mondial, dar nu stiu de ce ti-e mila de cei care vand energie, saracii o sa mor de foame daca va aparea asa ceva ca sa incarcam terminalele mobile care oricum nu consuma foarte multa energie…