Apple testeaza un MacBook Air cu ecran de 14 inch

MacBook Air cu ecran de 14 inch

  MacBook Air-ul este unul dintre cele mai populare produse ale companiei Apple si este disponibil in doua versiuni: una cu ecran de 11 inch si una cu ecran de 13 inch. Pentru a extinde gama de Mac-uri oferite in propriile magazine, Apple intentioneaza sa lanseze un nou model al MacBook Air care ar urma sa aiba un ecran de 14 inch. Cei de la DigiTimes sustin ca prototipuri ale acestor produse ar fi testate de catre compania Apple in laboratoarele sale si ca daca testele se dovedesc a avea succes atunci produsul ar urma sa fie lansat pe piata.

Apple is reportedly considering launching a 14-inch MacBook Air and may start mass production in the near future to fully enter the Asia PC market, according to sources from the upstream supply chain. Currently, 14-inch panels are the mainstream specification of the Asia notebook market, while consumers in Western countries prefer 15-inch models. In the global market, 14-inch models have an about 20-25% market share, but in Asia, the market share is about 35-40%, an indication of Asia consumers’ fondness for 14-inch models, the sources noted.

  Acest model de 14 inch al MacBook Air ar urma sa fie facut special pentru piata din Asia unde asemenea produse sunt mult mai cautate decat cele cu ecrane de 13/15 inch. Desigur ca Apple il va oferi in intreaga lume dar principalul sau obiectiv ar fi cresterea cotei de piata pe continentul asiatic. Desigur ca astfel de zvonuri apar in mod regulat in legatura cu produse ale companiei din Cupertino insa ramane de vazut daca Apple va decide intr-un final sa aduca pe piata un dispozitiv oarecum neobisnuit pentru pietele noastre.