Apple se claseaza pe primul loc in topul celor mai admirate companii din lume conform Forbes

  Anual compania Forbes face un top al celor mai admirate companii din lume si pentru al cincilea an consecutiv Apple se claseaza pe primul loc. Cei de la Forbes au acordat din nou titlul companiei Apple in principal datorita vanzarilor extraordinar de bune, a produselor care au adunat sute de mii de oameni in fata magazinelor sale si poate a tabletei iPad 3 care se anunta a fi cel mai interesant produs al anului 2012. Desi Steve Jobs a parasit prematur compania in luna octombrie a anului trecut, Tim Cook se dovedeste a fi un manager excelent si cei de la Forbes nu au ezitat absolut deloc in acordarea premiului.

To say it was another big year for Apple would be a gross understatement. With the passing of Steve Jobs, questions swirled around the company’s future. But under new CEO Tim Cook’s guidance, Apple continues to prosper. The company’s annual revenues climbed to $108 billion, led by an 81% increase in iPhone sales — a jump that doesn’t factor in the runaway success of the iPhone 4S — and a 334% spike in iPad sales, due in no small part to the revamped iPad 2. Increased sales across the board explain why shares soared 75% during the company’s fiscal year to $495.

  Pe locurile 2 si 3 s-au clasat companiile Google si Amazon, doi competitori importanti pentru Apple, insa eternul rival Microsoft s-a clasat abia pe locul 17. Topul celor de la Forbes listeaza primele 50 de companii de pe glob si reprezinta un barometru anual pentru investitori si analisti.