Iata cum arata o baterie umflata a unui iPhone

  Am vorbit anul trecut si anul acesta despre terminale iPhone ale caror baterii au explodat, s-au umflat ori luat foc. Cazurile in care bateriile explodeaza sunt destul de rare deoarece majoritatea bateriilor sunt fabricate dintr-un material special care in cazul unei defectiuni retine toata energia degajata de celule si doar se umfla. In imaginea de mai sus avem doua baterii, ambele ale terminalului iPhone 3GS insa una dintre ele este functionala si una este distrusa. Cea din partea dreapta este umflata si ea a crapat carcasa si banda metalica a  unui terminal iPhone 3GS adus de un utilizator la reparat la o firma din Marea Britanie.

We are getting quite a few phones in that look like that have been ripped at the seems. When we open them up the battery has ballooned massively. The force is strong enough to break plastic, bend metal, and pop screws.

  Imaginile sunt oferite de catre cei de la iPatch care se pare ca primesc tot mai multe terminale iPhone cu bateriile umflate iar un iPhone afectat de o asemenea problema este irecuperabil in unele cazuri. Desi aici vorbim de iPhone 3GS, terminalele iPhone 4 nu sunt ferite de probleme pentru ca unele dintre ele se apropie de doi ani de viata. Pentru iPhone 4S lucrurile sunt bune deoacamdata deoarece utilizatorii nu raporteaza probleme pentru ele.