Foxconn instaleaza \”masini cu raze X\” care vor verifica produsele Apple pe liniile de fabricatie

X-Ray Foxconn

  Conform celor de la cNET, Foxconn a inceput sa instaleze “masini cu raze X” care vor inspecta iDevice-urile pe liniile de productie pentru a verifica daca exista eventuale erori de fabricatie. Noile masini vor verifica placa de baza si componentele atasate de ea pentru a se asigura ca totul este montat cum trebuie si va functiona. Deocamdata nu se stie motivul implementarii acestui nou sistem de verificare a iDevice-urilor insa probabil Foxconn a produs multe unitati defecte si cei de la Apple nu au fost prea multumiti de yield rate-ul pentru ele.

Foxconn Technology, which has about 1.2 million employees working at its myriad factories in China, has begun adding automated inline X-ray inspection systems to its plants, according to a source with first-hand knowledge of the change. With inline X-ray machines using software algorithms to inspect solder joints or printed circuit boards at production line speeds, a company is able to spot defects that humans might miss before the pieces get tucked into packages for resale.

  Noile masini ar trebui teoretic sa reduca numarul de produse defecte scoase de pe liniile de asamblare si sa elimine “factorul uman” din procesul de productie iar asta va duce la o posibila crestere a numarului de unitati produse zilnic.. Pentru angajatii Foxconn noile masini vor reduce volumul de munca insa pentru noi ele ar trebui sa ofere o mult mai mare siguranta cu privire la calitatea produselor oferite de catre Apple in propriile magazine.