Senseg Feel – tehnologia care ar putea aduce la viata si ar putea revolutiona tableta iPad 3(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5X-9-57qG9Y[/youtube]

  Daca va uitati la imaginea trimisa de Apple impreuna cu invitatia la conferinta iPad 3 veti observa ca acolo compania spune ca urmeaza sa ne prezinte un produs pe care vom dori sa il vedem dar sa il si atingem. Nimeni nu stia ce inseamna ultima parte a acestui tagline, cel putin pana astazi cand un reprezentant al unei companii numite Senseg a refuzat sa dea detalii in legatura cu tehnologia, cel putin pana la terminarea conferintei Apple. Aceasta tehnologie este asemanatoare cu haptic feedback-ul, adica ofera utilizatorilor feeback atunci cand ating ecranul tabletei si prin feedback ma refer la stimularea celulelor nervoase folosind campuri electrostatice si vibratii. Feel Screen a fost prezentata deja la CES 2012 si Mobile World Congress 2012 iar cei care au testat-o sustin ca tot ceea ce compania descrie in site-ul sau este cat se poate de adevarat.

Senseg is a haptics technology company founded just five years ago, the start of Nokia’s decline. Unlike haptics until this point, Senseg is working on creating complex textures rather than simply buzzing your fingertips. The aim is to make a corrugated surface feel corrugated, a rough surface rough, a soft surface soft. The first products will ship by the end of this year and again Nokia is not Senseg’s first port of call. ‘We are currently working with a certain tablet maker based in Cupertino,’ reveals Senseg senior vice president Ville Mäkinen.

  Tehnologia Feel Screen a celor de la Senseg este descrisa ca fiind una cu adevarat revolutionara deoarece ar schimba complet experienta de utilizare a unei tablete. Practic ecranul va oferi feedback prin intermediul unor “campuri electrice” si vibratii iar acel feedback va fi actionat in functie de imaginea care este afisata pe ecran. Sa spunem ca pe ecran aveti afisata o imagine cu o bucata de matase, ei bine daca trageti degetul pe ecran acesta va oferi un tip de feedback electrostatic si vibratii care ar trebui sa va dea senzatia ca atingeti acel material. Daca pe ecran se afla o imagine cu o zona cu zgura sau o zona cu pietre, ecranul ar trebui sa ofere feedback conform mediului respectiv. Tehnologia Senseg permite dezvoltatorilor sa controleze aproape in totalitate modul in care utilizatorii interactioneaza cu aplicatiile deci va fi nevoie de aplicatii speciale pentru a beneficia de tehnologie.

With Senseg, touch screens come alive with textures, contours and edges that users can feel. Using Senseg technology, makers of tablet computers, smart phones, and any touch interface device can deliver revolutionary user experiences with high fidelity tactile sensations. Your customers will Feel the Difference with Senseg. Unlike effects created by mechanical vibration and piezo solutions, Senseg is silent. Moreover, with Senseg application developers have precise control of the location and type of effect users experience. What’s more, Senseg technology scales from touch pads, smart phones and tablets to the largest touch screens without increasing manufacturing complexity.

  Tehnologia celor de la Senseg este mult mai complexa decat haptic feedback-ul oferit in alte dispozitive disponibile pe piata si daca ea va fi implementata in iPad 3 va revolutiona cu adevarat acest produs. Reprezentantii Senseg au fost intrebati daca tehnologia lor va fi implementata in iPad 3 si au sustinut ca abia dupa conferinta vor oferi detalii deci ramane sa va dati voi cu parerea daca vom vedea o tableta iPad 3 care va schimba complet modul in care simtim tot ceea ce vedem pe ecran.

By using “tixels” generated by electric fields from elements embedded around the screen, it can make areas of the screen feel rough, ridged or rounded – and change those just as the screen pixels can change. Senseg patented solution creates a sophisticated sensation of touch using Coloumb’s force, the principle of attraction between electrical charges. By passing an ultra-low electrical current into the insulated electrode, Senseg’s Tixel™, the proprietary charge driver can create a small attractive force to finger skin. By modulating this attractive force a variety of sensations can be generated, from textured surfaces and edges to vibrations and more.

UPDATE 15:26: Am adaugat un clip video care ilustreaza modul in care functioneaza tehnologia Feel de la Senseg.

13 COMENTARII

  1. Asta da chiar ar fi o revolutie si sper ca Apple sa o implementeze acum. Ar insemna aproape ca si lansarea in 2007 a primului iPhone .

  2. Sansele sunt mari ca tehnologia sa fie implementata in iPad 3 din moment ce, cei de la Senseg au refuzat sa ofere detalii pana dupa conferinta celor de la Apple.

  3. Eu spun ca sansele sunt mici sa fie implementat in iPad 3, sau cine stie dupa ce numai este Steve Jobs la ei, poate au schimbat niste lucruri pe acolo, cum ar fi ca nu implementeaza tehnologii care inca nu sunt confirmate in totalitate ca ar fi bune, eu am auzit de aceasta tehnologie al senseg si dupa cum am stiut inca nu este complet functional, cel putin asa a fost anul trecut ( cand am auzit de el ), si inca ceva asta ar duce autonomia bateriei la jumatate cat are acuma iPad-ul, daca va da si vibratii pe ecran cand il atingem sigur ca va manca bateria dublu cat mananca acuma! Sa speram ca va fi implementat si sa si functioneze corect, sigur va creste AppStore-ul Apple pentru iPad cu aplicatii bazate pe aceasta tehnologie!

  4. Nu vad nimic revolutionar in asta..o javra de tel ca lg cookie are vibratii finute pentru anumite atingeri ale ecranului.
    Dezvoltatorul aplicatie poate implementa asta in aplicatiile lor, doar nu sperati sa faceti poze la pieteis si sa ai simtiti textura pe ecran. De unde sa tie tel ce e pe ecran daca nu ai spune cineva..in fine..
    Ar fi o experienta interesanta dar sa nu devenim otv-isti si sa folosim superlative la intamplare. Revolutionar :)))

  5. @mascka Tu macar ai citit in ce consta tehnologia asta ca sa vb prostii ?
    Senseg is a haptics technology company founded just five years ago, the start of Nokia’s decline. Unlike haptics until this point, Senseg is working on creating complex textures rather than simply buzzing your fingertips. The aim is to make a corrugated surface feel corrugated, a rough surface rough, a soft surface soft.”

    Citeste versiunea originala pe: http://www.idevice.ro/2012/03/07/senseg-feel-tehnologia-care-ar-putea-aduce-la-viata-si-ar-putea-revolutiona-tableta-ipad-3/#ixzz1oQuVrKC4
    Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

  6. @Mascka stii ca vorbesti prostii??? sau o faci fara sa stii??? compari tu tehnologia Senseg cu ecranul stricat a unui LG care te curenteaza 🙂 LOL, esti tare…

  7. Cred ca va fi implementat in iPad3, adica daca nu era aveau sansa sa isi mai faca niste reclama dar cand au fost intrebati au zis ca vor discuta dupa lansare, este cam logic ca vor avea despre ce sa vorbeasca dupa lansarea iPad 3. Sa speram ca este asa de tare cum zic ei!

  8. Da, foarte interesanta aceasta tehnologie a celor de la senseng mai ales ca nu se bazeaza pe vibratiile bateriei. Prima oara cand am descoperit haptic a fost cu ceva timp in urma pe un HTC Diamond, predecesorul iPhone-ului pentru mine. Acel HTC Diamond avea un joc nativ cu o bila ce trebuia s-o bagi intr-o gaura trecand peste obstacole. Ce era interesant fata de haptic, era faptul ca simteai la mana peretele in care lovea bila. Nu stiu cum faceau asta dar daca bila atingea partea stanga a ecranului acolo simteai vibratia. Se pare ca cei de la senseng au reinventat roata atata timp cat tehnologia lor este cu totul altceva decat haptic. Iar asemanarile cuce facea un LG acum nu stiu cati ani… scuze dar nu-si au locul in context. Sunt tehnologii total diferite iar experienta deasemenea.