UPDATE: Apple Romania listeaza Vodafone ca partener ce ofera retele 4G pentru tableta iPad, ar putea-o lansa in 23 martie

  Aseara tableta iPad a fost prezentata si Apple a mentionat ca ea include un chip baseband care permite utilizarea produsului pe retele 4G LTE. In Romania niciun operator important nu are in oferta abonamente 4G pentru utilizatorii sai insa pe site-ul Apple Romania Vodafone este mentionat ca operator care ofera conectivitate 4G pentru tableta iPad. Orange, reteaua care va lansa o retea 4G in Romania in urmatorul an, nu este mentionata in pagina dedicata tabletei iPad deci se pare ca Vodafone ar putea fi primul operator din Romania care va oferi iPad din 23 martie.

  Mentiunea este mai mult decat interesanta dar curios este ca Orange nu apare acolo.

UPDATE 16:45: Nu numai ca Vodafone nu are o retea 4G activa in Romania insa operatorul nici macar nu are o retea DC-HSDPA(Dual-Carrier HSDPA) de 43 Mbps precum Orange. Vodafone ofera in momentul de fata viteze de pana la 21.6 Mbps in 16 orase din Romania iar Orange ofera viteza dubla (in Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta si zonele lor metropolitane) plus 21.6 Mbps in alte 550 de localitati deci daca achizitionati o tableta iPad de la Apple veti avea parte de viteza mult mai mare cu operatorul Orange si nu cu Vodafone. Listarea celor de la Apple este cel mai probabil facuta doar in ideea de a promova reteaua Vodafone Romania insa din pacate vorbim despre o reclama mincinoasa in momentul de fata pentru ca operatorul Vodafone nu ofera abonamente de internet 4G in Romania.

  Chiar daca nici Orange nici Vodafone nu au licente pentru retele 4G in Romania, ambii operatori si-au aratat interesul pentru a construi asemenea retele de indata ce guvernul Romaniei va scoate la licitatie licentele.