Samsung refuza sa licentieze tehnologiile companiei Apple

  Acum doua zile v-am spus ca Apple a facut oferte de licentiere catre Samsung si Motorola cerand intre 5 – 15$ pentru fiecare terminal Android vandut de catre cele doua companii. Cifra reprezinta aproximativ 1 – 2.5% din pretul fiecarui terminal si oferta ar fi fost facuta impotriva dorintelui legendarului CEO Steve Jobs. Samsung a fost prima companie care a raspuns ofertei de licentiere si desigur ca Apple a fost intampinata de un refuz care probabil va veni si din partea companiei Motorola deoarece sansele incheierii pasnice a proceselor dintre companii erau destul de mici.

Samsung Electronics is showing no signs of compromising with Apple in their patent dispute; rather, the company appears ready to go for broke in what it increasingly sees as a do-or-die battle. 

“No compromise!’’ Shin Jong-kyun, the head of the firm’s telecommunication division, told The Korea Times Wednesday after a meeting of senior company officials.

  Presupun ca Apple nu isi va revizui oferta de licentiere si va continua sa castige procese impotriva companiei Samsung, lucru care a devenit deja destul de banal din pacate.

17 COMENTARII

  1. Ar fi beton daca cineva ar cere merelor drepturi pentru GSM sau pentru GPRS. Poate ar fi “util” sa ceara drepturi banesti si pentru faptul ca ecranul ‘aifonului’ e din plexi\sticla si carcasa e din plastic\metal.

  2. era normal sa refuze .. ar fi fost tampiti sa accepte ….. eu nu inteleg cum pot sa castige astia de la apple anumite procese …. pai unele din patentele cu care se bat ei in piept sunt de tot rasul …. numai in america se pot acorda patente pe orice rahat

  3. O fi banal, dar e vorba de un principiu. Adica ce? Daca nu reusesti sa-ti faci dreptate drin prima, renunti? Pentru GSM plateste patent fiecare producator. De ce sa nu-ti ceri dreptatea? Poate ni se pare deja banal acel slide to unlock. Dar daca l-ai fi inventat tu, Djcata, ai fi de acord ca Samsung sa-l foloseasca fara sa-ti plateasca dreptul?

  4. @Tuzgureanu hai te rog asta e penibil cel care a inventat Enegia Electrica de ce nu sia patentat inventia .. prostie mai mare ca a lui apple nu am auzit .. ei nu au inventat nimic nici macar slide to unlock

  5. Eu zic ca ar fi ok sa accepte oferta celor de la apple. In felul acesta nu vor mai fi atatea difucultati si fiecare ar avea in vedere mai bine competitia si v-a aparea produse din ce in ce mai bune. 🙂

  6. numai comentarii tipic romanesti am vazut pana acum..
    daca cei de la apple le-au inventat si cei de la samsung si motorola le fura
    e normal sa plateasca dai in colo cu samsungul lor

  7. @Tuzgureanu,
    tu compari tehnologia GSM (algoritmi de compresie, de corectie, de criptare) cu un rahat de “slide to unlock”?
    Sa nu uitam ca Apple a reclamat si forma dreptunghiulara-rotunjita ca fiind ceva fabulos. Probabil ca Samsung, HTC, Sony(E), Motorola trebuiau sa faca telefoane ovale, romboidale, trapezoidale, pentagonale, samd. Probabil urmatoarea tehnologie ce va fi patentata de apple va fi bagatul degetului, prin invaluire la 55grd, in posteriorul competitorilor.
    Ca idee, se patenteaza TEHNOLOGII, nu cretinisme de genul iconul 16×16, forma dreptunghio-rotunjita, slide to rahat, capacul albastru metalizat, samd.

  8. @Petru penibil, nepenibil, te intreb si pe tine. Nu trebuie sa-mi raspunzi mie, raspunde-ti tie cat ma sincer: daca tu ai inventa ceva (orice) ai fi de acord ca cineva sa-ti foloseasca inventia pentru a face bani cu ea?
    P.S. Intrebare pentru toata lumea: aveti idee cat costa sa patentezi ceva la nivel mondial? Un simplu nume costa la nivel de Romania aprox. 1000 de euro, la nivel de Europa aprox. 50.000 de euro. Faceti voi un calcul estimativ…

  9. @Tuzgureanu,
    de cind forma e inventie?
    stiu ca patentele sint foarte scumpe, am prieteni implicati in asa ceva, se platesc zeci de mii de USD anual, dar asta nu justifica patentarea PSEUDO-INVENTIILOR apple.
    in ultimii ani apple nu a inventat nimic, meritul sau INCONTESTABIL a fost acela ca a stiut sa uneasca tehnologii si sa le puna in valoare.

  10. @Mihai Nu te supara, dar nu intelegi nimic din ce am scris. Nu e vorba de forme banale, e vorba strict de principiu! Ca e vorba de Algoritmi de criptare, de impachetare sau de un rahat cubic, e al tau. Tu l-ai inventat, cinstit e ca cei care il folosesc sa faca bani cu el (nu in scop propriu) sa-ti plateasca. Asa e corect si cinstit! Nu incape in discutie. Ca e banal? Da. Si mie mi se pare deja banal slide to unlock si forma telefonului rotunjit la colturi. Dar inainte de 2007 nu m-as fi asteptat la niciuna din ele. Nu poti lua bunul altuia si sa te folosesti de el doar pentru ca “oricum e deja fumat”. Nu asa merge universul. Vrei ceva? Platesti! Nimeni nu lucreaza pe gratis, iar munca trebuie apreciata, indiferent ca vorbim de sateliti sau scobitori.

  11. Ar trebui sa platim si noi drepturi de patentare pt foc, curent electric, apa calda, cele 4 roti ale masinii, farfurie, wc, etc. Toate au fost inventate/descoperite de cineva candva dar nu inseamna ca populatia lumii trebuie sa plateasca pt asta si sunt ceva mai mult decat un ‘slide to…’. In curand vom auzi si ca solicita ca nici un smartphone sa nu aiba autonomie de doar 5 ore de utilizare, ca e descoperirea lor…

  12. Da ce tuzgurene tu inainte de 2007 nu ai vazut telefoane dreptunghiulare rotunjite la colturi si cu ecran negru?Sa intelegem ca tu ai vazut numai tringhirui,romburi si ovale de culoare roz….
    Pai si unde are samsung sau motorola sau htc slide to unlock?
    La android ai mai multe optiuni in care iti poti debloca smartphoneul,ai desen,ai parola,tragi de imagine,ai cercul acela unde te poti duce la camera,la mesaje,la agenda in meniu,etc.
    Tu o tii una si buna ca domne a inventat,iar samsung a furat sa plateasca,pai cum ma sa plateasca 2.5% pentru un rahat de slide,pe cand apple pentru toate tehnologiile de la samsung de 3g,gprs,etc plateste mai putin de 2%.
    Defpat apple nu prea plateste nimic,au folosit ca niste nesimtit(z)i aceste tehnologii fara sa plateasca nimic ani de zile,si acum dupa atatia ani le vor frand la niste preturi de tot rasul….

  13. @Tuzgureanu,
    sustii niste INEPTII, tu nu faci diferenta intre INVENTIE si un ORDINAR element “nou”. Dupa mintea ta se pot patenta chestii banale, chestii ce exista deja. Apple e un urias frustrat de neputinta de a inventa LUCRURI UTILE, ei patenteaza timpenii ce nu sint patentate de altii.
    Stii ca centura de siguranta e patentata de Volvo cu toate ca ea deja exista la avioane? Volvo nu cere bani pe aceasta inventie cu toate ca ar fi putut.

    PS Oricum, rahatul ala de “Slide to Unlock” nu e deloc inventat de Apple.

  14. @Tuzgureanu “Si mie mi se pare deja banal slide to unlock si forma telefonului rotunjit la colturi. Dar inainte de 2007 nu m-as fi asteptat la niciuna din ele.” GLUMESTI, nu-i asa? Nu as vrea sa-ti spun ca telefonul a fost mereu rotunjit pe la colturi, nu cred ca te-ai taiat in niciun telefon. Si acum, pe bune, nu te-ai fi asteptat la asa ceva? Cred ca glumesti sau pur si simplu chiar esti atat de ignorant…