Apple foloseste 3 furnizori pentru productia Retina Display, ar putea avea probleme cu stocurile in viitor

  Noua tableta iPad vine cu un Retina Display care are de 4 ori mai multi pixeli decat ecranul tabletei iPad 2 si o rezolutie de 2048 x 1536 pixeli. Pentru a produce un ecran cu asemenea rezolutie Apple a contractat 3 companii: Samsung LG si Sharp iar procesul de fabricatie se dovedeste a fi extrem de dificil. Partenerii Apple folosesc o tehnologie numita “a-SI TFT” pentru a produce noile ecrane si se pare ca intregul proces ar fi extrem de elaborat si ar cauza mari probleme pentru acestia iar in viitor am putea asista la timpi de livrare ridicati pentru noul produs.

Packing four times the pixels into the new iPad’s Retina Display has proven to be a challenge for Apple’s manufacturing partners, who are utilizing advanced technology like Super High Aperture pixel design and packing in double the LEDs for backlighting.The three companies are said to be relying on a production process known as “a-Si TFT,” which has proven to be particularly difficult, as Apple’s Retina Display requirements are reportedly testing the upper limits of the technology.

  Partea interesanta este ca in acest ecran se folosesc de doua ori mai multe LED-uri pentru backlighting si sper ca anul acesta tableta sa nu aiba probleme cu backlight bleeding precum am vazut anul trecut la iPad 2. Avand in vedere ca vorbim despre o tehnologie noua ne putem astepta ca probleme sa existe pentru cei care primesc primele produse insa ramane de vazut cat de “grave” vor fi ele si ce dificultati va avea Apple in a le rezolva rapid.