iPad are o baterie de aproximativ 11.666 mAh

  Compania Apple se mandreste cu faptul ca tableta iPad 2 are o autonomie de 10 ore si poate fi utilizata “toata ziua” iar in noua tableta iPad nu s-a facut vreun compromis in ceea ce priveste autonomia. Desi Apple a inclus un Retina Display, un chip A5x, un chip baseband 4G si mai mult RAM, toate aceste componente au fost special concepute pentru a consuma cat mai putina energie insa asta nu a fost de ajuns. Desi Apple utilizeaza procesoare construite pe arhitectura de 28 nm care folosesc mult mai eficient energia disponibila, era nevoie de o baterie cu o capacitate mai mare asa ca iPad are 42 Whr fata de doar 25Whr cat are iPad 2.

While Apple has undoubted put more power efficient technology into its next-generation iPad — for example, dropping the processor architecture down from 40nm to 28 nm would have resulted in quite a significant power saving — the more dramatic improvement has been the battery itself. Between the release of the iPad 2 last year and the announcement of the new iPad yesterday, Apple has nearly doubled the capacity of the battery, taking it from 25Wh to a massive 42Wh. Measured in milliamps this boosts the battery from 6944 mAh to a monstrous 11,666 mAh.

  Fara sa vada noua baterie din tableta iPad, cei de la ZDNet sustin ca ea are o capacitate de 11.666 mAh, deci vorbim despre o crestere cu aproape 70% a capacitatii bateriei. Avand in vedere dimensiunile “mici” ale tabletei, se speculeaza ca Apple nu ar fi implementat o baterie care nu ar avea dimensiuni cu mult mai mari decat cea din iPad 2 ci ar fi reusit sa introduca mai multe celule energetice in actualele baterii li-polymer. Apple nu a vorbit prea mult despre bateria noii tablete iPad insa ea ar putea fi una dintre cele mai importante componente implementate in noul produs.