Google plateste 1 miliard de dolari anual pentru a fi motorul de cautare predefinit al Safari

  Desi pe piata terminalelor mobile, si nu numai, Google si Apple sunt competitori directi, iata ca ambele companii au nevoie una de cealalta pentru a putea oferi utilizatorilor functionalitate completa pentru propriile produse. Google este cel mai mare motor de cautare de pe internet, Safari este cel mai utilizat browser pentru navigare pe internet de pe iDevice-uri si Mac-uri iar anual compania Google plateste 1 miliard de dolari pentru a fi motorul de cautare predefinit al Safari. Banii pe care Google ii plateste catre Apple ii asigura prezenta in Safari pentru Mac si iOS iar compania din Mountain View are foarte multe de castigat.

Apple made $1 billion off Google last year by having it as the default search engine in Safari, says Macquarie analyst Ben Schachter in a note this morning. Schachter believes Google searches on Apple devices resulted in $1.3 billion in gross revenue. He believes Google has a 75% traffic acquisition cost associated with that revenue. As a result, Google only gets $335 million in net revenue from searches on iOS and Safari.

  Anul trecut Google a incasat peste 1.3 miliarde de dolari numai din cautarile facute de pe Safari si vorbim despre peste 300 de milioane de dolari care raman la Google in urma parteneriatului cu Apple. Cifre reprezinta aproape o treime din cat plateste Google la Apple insa pentru compania din Mountain View vorbim despre realizarea unui profit care poate nu ar fi fost chiar atat de mare. Desigur ca Apple licentiaza de la Google sistemul Google Maps plus multe altele deci fiecare companie ii plateste celeilalte sume considerabile de bani pentru servicii.

9 COMENTARII

  1. Lol daca plătește atâta pentru safari interesant cat plătește pentru firefox care are cota de piață mult mai mare decât safari

  2. 900 de milioane au platit pt firefox. Nu cred ca este important asta ci cit de buni sint negociatorii, cei de la apple cel putin aparent sint mult mai buni.

  3. Google a anuntat incasarile facute pe primele patru luni in 2011 “Google yesterday announced quarterly earnings for the first quarter of 2011. The company posted gross revenues of $8.58 billion, a 27 percent increase over the same $6.77 billion period in 2010. Le mai ramin 7.5 miliarde si asta doar din primul trimestru. Probabil 2012 are incasari mai mari.

  4. @zaone, e prima stire gen Libertatea sau cancan pe care o citesc la tine, inca una si vb lui Badea “schimb postul”. Omu ala in primul rand isi da cu parerea “He believes…” iar in al doilea rand omu spune ca Apple face a 1 miliard de pe urma google search nu ca Google ii plateste lui Apple ca sa vezi nu foloseasca Apple alt motor de cautare cum dai tu de inteles.