Apple data in judecata de un client nemultumit de Siri

  Compania Apple vede Siri ca un asistent personal care ajuta utilizatorii sa faca mult mai usor diverse task-uri cu propriile smartphone-uri. Un posesor al terminalului iPhone 4S nu pare a fi de acord cu spoturile publicitare facute pentru promovarea Siri si a decis sa actioneze compania in judecata. El sustine ca reclamele companiei Apple sunt inselatoare deorece acolo Siri este prezentat ca un software ce poate fi extrem de usor utilizat de catre posesorii terminalului iPhone 4S insa in realitate asistentul personal din iOS 5 nu este chiar atat de rapid si “intelegator” precum il prezinta Apple.

[I]n many of Apple’s television advertisements, individuals are shown using Siri to make appointments, find restaurants, and even learn the guitar chords to classic rock songs or how to tie a tie. In the commercials, all of these tasks are done with ease with the assistance of the iPhone 4S’s Siri feature, a represented functionality contrary to the actual operating results and performance of Siri.

  Reclamantul este in principal suparat ca Siri nu raspunde foarte rapid la comenzi insa asistentul are si alte probleme pe care multi le-au intalnit. In cererea de chemare in judecata Siri este descris ca un sistem imperfect, neterminat si in realitate chiar asa si este. Apple a anuntat de la bun inceput ca Siri este un proiect aflat in stadiul beta in momentul de fata deci nu ar trebui sa fie surprinzator faptul ca asistentul nu functioneaza perfect. Este adevarat ca Apple ar fi trebui sa sublinieze faptul ca Siri este un proiect beta insa in felula sta probabil ar fi pierdut multi clienti.

  Desigur ca Apple nu a dorit sa comenteze pe marginea subiectului insa sansele ca actiunea sa nu aiba succes sunt extrem de mari pentru ca Apple a anuntat de la bun inceput faptul ca Siri este disponibil in versiune beta.