iTunes 10.6 ne da posibilitatea de a sincroniza melodii cu bitrate 192/256kbps cu iDevice-urile noastre

6

  Una dintre functiile “uitate” ale noului iTunes 10.6 este posibilitatea de a sincroniza melodii cu bitrate de pana la 256 kbps cu iDevice-urile noastre. iTunes-ul muzica in format normal in iDevice-urile nostre si de ceva vreme avem optiunea de a micsora bitrate-ui/implicit spatiul ocupat de melodii iar Apple s-a gandit ca ar fi in sfarsit cazul sa ne ofere optiunea de a sincroniza muzica la un bitrate de 256 kbps. Practic acum iTunes are trei praguri de convertire pentru melodii si vorbim despre optiunea de a copia melodiile cu bitrate de 128/192/256 kbps, totul in functie de preferintele voastre si spatiul disponibil in iDevice. Desigur ca functia este optionala si are rolul de a ajuta utilizatorii sa economiseasca spatiu  in cazul in care melodiile lor au bitrate mai mare. Optiunea poate fi debifata si iTunes transfera melodiile la bitrate-ul lor normal.

  Practic o melodie cu un bitrate mai mare va ocupa mai mult spatiu iar o melodie cu bitrate mai mic va ocupa spatiu mai putin si va puteti da seama ca o melodie care ocupa mai putin spatiu are o calitate audio net inferioara celei care ocupa mai mult spatiu, analogia fiind facuta pentru optiunile din iTunes. Partea buna este ca toate melodiile cumparate din iTunes au bitrate de 256 kbps iar ele vor putea fi sincronizate cu iDevice-urile noastre fara a afecta calitatea originala iar cele copiate din alte surse si transferate in iDevice isi vor pastra bitrate-ul, indiferent care va fi acesta.

  Lasand muzica la o parte, va anunt ca Apple a adaugat si optiunea de a sincroniza filme in format 1080p cu propriile iDevice-uri deci ar trebui sa putem transfera orice.