Samsung a fost acuzata de Apple de nerespectarea unei hotarari judecatoresti

  La sfarsitul saptamanii trecute compania Apple a acuzat Samsung de incalcarea unei hotarari judecatoresti prin care era obligata sa ofere companiei Apple acces la codul sursa pentru sistemul de operare Android OS instalat pe unele produse. O instanta americana a decis acum cateva saptamani de zile ca Samsung este obligata sa ofere companiei Apple acces la acest cod sursa si acum Apple sustine ca a primit de la Samsung acces doar la o versiune de Android OS a acestor produse. Apple sustine ca Samsung a refuzat sa ofere acces si la celelalte versiuni iar acum o tentativa de respectare a hotararii ar fi tardiva.

Samsung Electronics Co. (005930) was accused by Apple Inc. of violating a court order in a patent- infringement case by failing to produce source code as directed by a judge. As of the Dec. 31 court-ordered deadline, Samsung produced source code for just one version of each of the products Apple accuses of infringement, and withheld code for all other versions, Apple claims. A trial in the case is set for Aug. 25. “At this point in the case, it is too late for Apple to make meaningful use of any late produced source code,” Apple said in the filing. Expert reports in the case are due in less than two weeks, “which would leave insufficient time for Apple’s experts to analyze any new code,” Apple claimed.

  Samsung nu a oferit vreo declaratie de presa in apararea sa iar Apple cere instantei americane sa interzica utilizarea codului sursa neprezentat ca metoda de aparare in procesul aflat in plina desfasurare. Practic vorbim despre doua companii care se vor sicana constant in instantele din intreaga lume iar un rezultat final pare deocamdata departe de a fi atins.