Apple evaluata la aproape 530 de miliarde de dolari pe bursa americana

  De aproape doua saptamani de zile valoarea unei actiuni a companiei Apple nu a scazut sub 500$ iar capitalizarea bursiera a companiei nu a scazut sub valoarea de 500 de miliarde de dolari. Compania americana inregistreaza cea mai mare valoare din istorie in ceea ce priveste pretul unei actiuni si capitalizarea bursiera iar noua tableta iPad este principalul motiv pentru care Apple are parte de atat de mult succes pe bursa americana. La incheierea zilei bursiere in SUA o actiune a companiei Apple valora 568.10$ si capitalizarea bursiera atinsese valoarea de 529.68 miliarde de dolari, un nou record pentru finalul unei zile bursiere pentru ca in timpul sesiunii de trading actiunile atinsesera valoarea de 570$.

  Deocamdata compania nu a anuntat cate tablete iPad au fost precomandate in saptamana care aproape ca a trecut de la deschiderea sesiunii de precomenzi si este posibil ca pretul unei actiuni sa atinga valoarea de 600$ dupa anuntarea acestor cifre si dupa publicarea primelor review-uri ale tabletei.

5 COMENTARII

  1. Pentru mine nu e asa de important aspectul capitalului, insa stirea asta ar trebui sa le puna leucoplast la gura ciobanilor care, fara vreo cunostinta despre economia de piata, jubileaza elucubrand ipoteze stupide de genul “apple se duce la fund, vine Android din spate puternic”. Daca e sa calculam, e un deceniu deja in care Apple a mers NUMAI in sus, an de an. Si atunci repet o teorie (putin indrazneata, ce-i drept): peste ani de zile, Apple va cumpara tot ce-i sta in cale. Aici intra Google, de care in curand nu va mai depinde nici macar cu Maps, Samsung si altii. Daca ar fi sa ii cumpere acum, i-ar lua pe Google si Samsung cu tot cu divizia de televizoare si tot ar ramane cu un profit de 100 de miliarde.

  2. @Tuzgureanu

    Esti total in eroare si pe langa economia de piata. Capitalizarea bursiera reprezinta NIMIC – mai precis valoarea la care a fost vaduta ultima actiune x numar de actiuni. Nu este in nici un fel valoarea companiei, care e data in mod real de valoarea activelor + o anumita marja de profit a afacerii.
    Daca ar Apple ar incepe sa vanda masiv actiuni atunci valoarea lor ar scade. Chiar crezi ca valoarea reala a unei companii creste peste noapte cu 10% sau chiar mai mult, doar pt ca unii investitori au platit mai mult pe o mana de actiuni? Te-ai gandit ca pot fi jocuri bursiere pe un stock limitat de actiuni puse la vanzare ?
    Cat despre cumpararea Google sau Samsung, cred ca visezi frumos. Apple nu are nici destui bani si nici puterea sa cumpere companiile sus mentionate. Poate Google este ceva de genul Apple cu valoare in capitalizare bursiera, dar Samsung are active care valoreaza ceva in lumea reala. sau iti inchipui ca Apple o sa se vanda pe sine ca sa poata cumpara Samsung ?

  3. @Economistul
    Chiar nu era nevoie sa te semnezi asa:)). Intr-adevar, ai dreptate in majoritatea aspectelor mentionate mai sus. Totusi, eu vorbeam de ani de zile. Om trai si om vedea.
    P.S. Chiar nu am de ce sa visez frumos. Nu este vreun fetish de-al meu sa vad intamplate toate astea. Nu ma afecteaza personal cu nimic nici pozitiv, iar negativ nici atat.