Acum Siri recunoaste automat locatia ta, stie sa iti spuna cum e vremea si cat este ora

  Ieri au inceput sa apara informatii care dadeau de inteles ca Apple a imbunatatit functionalitatea asistentului personal Siri insa numai in Canada. Era vorba despre un update facut asistentului care acum este capabil sa determine singur locatia noastra atunci cand il intrebam simplu: What’s the weather like? Pana ieri trebuia sa adaugam numele locatiei in care doream sa aflam starea vremii insa acest lucru nu mai este valabil daca va intereseaza sa stiti cum va evolua vremea in orasul vostru. Daca doriti sa aflati starea vremii pentru alta locatie de pe glob atunci va trebui sa introduceti numele locatiei in interogare.

  O alta imbunatatire adusa sistentului Siri are legatura cu afisarea orei pentru ca acum nu mai trebuie sa il intrebam pe asistent cat este ora intr-un anumit oras ci il intrebam pur si simplu What time is it? si el este capabil sa ne spuna cat este ora in locatia in care ne aflam. Pentru a afla informatii despre ora din alte locatii de pe glob va trebui sa adaugam si numele locatiei la interogarea facuta asistentului personal.

  Eu sunt multumit sa vad ca Apple implementeaza lucruri noi in asistentul sau personal si sper ca in viitorul foarte apropiat sa avem macar posibilitatea de a cauta locatii din Romania deoarece suport pentru limba romana nu vom vedea prea curand in Siri.

10 COMENTARII

  1. Poate in 2-3 ani o sa-l avem si in româna tinand cont ca totusi au auzit de Romania, colaboreaza cu romani la dezvoltarea unor aplicatii, la lansarea iPad a fost si un roman pe scena, Romania e in lista a doua de tari la lansarea iDeviceurilor….poate poate insemnam ceva pentru ei! 😉

  2. Si inainte functiona, dar trebuia sa ai localizarea pornita. In functie de locatia ta iti spunea cum e vremea si cat e ceasul.

  3. De cand am 4S intreb “How’s the weather?” si Siri imi arata prognoza din locatia mea…. Wtf? Care e schimbarea?

    iOS 5.0 si 5.0.1, inca nu am pus 5.1