Apple revoca accesul unei publicatii din Hong Kong la conferinta de lansare a iPad din cauza unui review

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q4Zc4DLhebw[/youtube]

  Aseara v-am prezentat clipul video de mai sus in care tableta iPad era comparata cu tableta iPad 2 si avem cateva screenshot-uri plus un clip video care ne demonstrau calitatea ecranului dar si a camerei. Totul a fost facut de catre o publicatie din Hong Kong care se pare ca ar fi suparat reprezentantii companiei din Cupertino deoarece a publicat fara drept un review al noii tablete iPad inaintea publicarii celor acreditate. Cei de la Apple s-au suparat atat de tare incat au revocat acreditarea publicatiei pentru conferinta de lansare a noii tablete si desigur ca ii va ignora pe viitor.

“With PCM recent review of the “New iPad”, the editorial department received a phone call from Apple on the 13th of March, which refused us to attend the press conference on Friday without any rational reason. PCM considered this has serious impact on our readers’ right to know, therefore we will hold protest against it.

  Cei din Hong Kong intra in grupul select al publicatiilor care sunt ignorate de Apple iar aici includem celebrul blog Gizmodo si ziarul New York Times. Cei de la Apple se supara extrem de rapid pe ziare/reviste/site-uri web daca acestea publica informatii negative sau fara drept in legatura cu produse ale companiei si rezultatul este ignorarea lor, refuzul de a mai trimite invitatii la conferinte si refuzul de a mai trimite produse pentru review. Sa nu credeti ca Apple este singura companie care reactioneaza asa deoarece competitorii sau iau masuri asemanatoare impotriva jurnalistilor/editorilor care nu le sunt apropiati.