Iata o comparatie detaliata intre Retina Display-ul din iPad 3 si ecranul LCD IPS din iPad 2

  Pana acum am vazut doar cateva comparatii destul de elementare intre Retina Display-ul din iPad 3 si ecranul tabletei iPad 2 insa cei de la DisplayMate ne arata cat de mult a imbunatatit Apple ecranul noii tablete. Pe langa dublarea rezolutiei cei de la Apple au imbunatatit si saturatia culorilor si totul arata mult mult mai natural pe ecranul iDevice-urilor noastre. Cei de la DisplayMate au facut aici o comparatie detaliata pentru ecranele celor doua tablete si imaginea de mai sus va da posibilitatea de a va face o idee cu privire la schimbarea pe care o veti resimti cand treceti de la iPad 2 la iPad 3.

Apple has taken the very good display on the iPad 2 and dramatically improved two of its major weak points: sharpness and color saturation – they are now state-of-the-art. 
But there’s more…the new iPad’s picture quality, color accuracy, and gray scale are not only much better than any other Tablet or Smartphone, it’s also much better than most HDTVs, laptops, and monitors. In fact with some minor calibration tweaks the new iPad would qualify as a studio reference monitor.

  Noul ecran consuma de aproape 3 ori mai multa energie decat ecranul tabletei iPad 2 si poate functiona pentru perioade mult mai scurte de timp cand luminozitatea este setata la valoarea maxima. Partea proasta este ca atunci cand folosim tableta in lumina directa a soarelui vom avea probleme cu citirea textelor sau vizualizarea imaginilor, ecranul noii tablete avand rezultate mai slabe decat ecranul din iPhone 4 la acest capitol. Per total Retina Display-ul din iPad 3 este cu mult mult mai bun decat orice alt ecran produs de catre Apple insa asta nu cred ca mai mira pe cineva.