Un nou chip GPS al companiei Broadcom ne va permite sa facem localizari in interiorul cladirilor

  Tehnologia evolueaza intr-un ritm ametitor si recent compania Broadcom a anuntat lansarea unui nou chip GPS care ne va permite sa imbunatatim localizarea in interiorul cladirilor. Chip-ul se numeste BCM4752 si cu ajutorul Wi-Fi-ului 5G 802.11ac plus a Bluetooth-ului el permite utilizatorilor sa efectueze localizari mult mai exacte in interiorul cladirilor. Din pacate noul chip GPS are nevoie de dispozitive speciale Bluetooth pentru a determina locatia insa compania Broadcom sutine ca pana la instalarea acelui gen de dispozitive in cladiri companiile vor putea folosi accelerometrul, giroscopul, magnetometrul si altimetrul pentru localizari cat se poate de exacte.

Broadcom has announced a new chip today, called the BCM4752, that promises to offer far improved indoor positioning support thanks to support for 802.11ac (5G Wi-Fi) and low-power Bluetooth, which should help determine your location even without a view of the sky. Of course, that will all depend on how soon Bluetooth beacons are built-out to provide location data, but the company says that tracking performance is also improved because the chip takes data from the accelerometer, gyroscope, magnetometer and altimeter.

  Google Maps are un sistem numit indoor maps care permite utilizatorilor sa se localizeze in interiorul cladirilor importante din SUA si acest GPS va usura aceasta munca nu doar pe continentul american. Implementarea acestui GPS va fi extrem de utila in special pentru mall-uri deoarece vom putea gasi mult mai usor locatii in interiorul lor insa cred ca aici se opreste functia utila a localizarii in interiorul cladirilor. Partea buna este ca noul chip consuma cu 50% mai putina energie si este cu 44% mai mic decat predecesorul sau deci producatorii de terminale mobile nu au motive sa nu il utilizeze.

  Broadcom sustine ca smartphone-urile lansate in Q4 2012 ar trebui sa aiba implementat acest chip GPS si paote il vom gasi in viitorul iPhone.

3 COMENTARII

  1. Nu vad de ce s-ar schimba design-ul idevice-urilor atat timp cât utilizatorii le gasesc foarte practice , Steve Jobs le-a gandit in asa fel incat sa nu ne incurce , iar in ceea ce priveste interfata iOS e foarte accesibila si simpla din punctul meu de vedere si iarasi nu vreau schimbari , abia te inveti cu el si il schimba ? Parerea mea…. 🙂