Microsoft renunta la calitate si investeste 18 milioane de dolari pentru a atrage dezvoltatori

  Windows Phone este o platforma foarte interesanta care in cativa ani va creste si va concura fara probleme cu iOS si Android OS. In momentul de fata exista 70.000 de aplicatii pentru platforma celor de la Microsoft, de 8 ori mai putine decat in App Store, insa compania din Redmond are o strategie interesanta pentru cresterea numarului de aplicatii. Totul incepe cu bani “aruncati” pe strategii de marketing si pe schimbarea atentiei de pe calitate pe cantitate pentru a creste semnificativ numarul de aplicatii din magazinul sau. Desigur ca totul nu se opeste aici pentru ca Microsoft intentioneaza sa promoveze servicii nu prea populare in detrimentul celor populare care inca nu au dezvoltat o aplicatie pentru propria platforma si exista deja cateva companii care au intrat in “colimatorul” celor din Redmond.

Meanwhile, on the app front, at least one Silicon-Valley-centric pundit is claiming that Windows Phone’s 70,000 available apps are too little too late — regardless of how soon Microsoft reached this milestone vis a vis Apple and Android. The Windows Phone marketing team knows all too well they need to change the app conversation. On March 26, Microsoft and Nokia announced each company would invest up to 9 million euros ($12 million each) into a newly established mobile app-dev program at Aalto University in Finland over the next three years. The program is designed to help create “innovative mobile applications for the Windows Phone ecosystem and in addition, Nokia platforms, including Symbian and Series 40, to create a new generation of self-sustaining mobile startups.”

  Pe langa tacticile putin cam disperate cei de la Microsoft au incheiat deja un parteneriat cu Nokia si vor construi un program de dezvoltare de aplicatii pentru Windows Phone, totul urmand sa fie desfasurat in cadrul unei universitati din Finlanda. Din pacate terminalele dezvoltate pe platforma Windows Phone nu au convins indeajuns de multi utilizatori insa sistemul de operare are potential mare de crestere si sper ca intr-o zi sa intreaca Android OS.  Cei de la Microsoft incearca din rasputeri sa isi faca platforma tot mai populara insa nu stiu daca ideile propuse de echipa lor de marketing vor avea chiar atat de mult succes.