UE planuieste sa micsoreze tarifele pentru utilizarea internetului in roaming

  In momentul de fata tarifele pentru utilizarea internetului in Roaming sunt foarte mari si daca ajungeti in situatia de a calatori prin Europa si folositi iPhone-ul pentru a accesa cateva pagini web va puteti trezi cu un  cost suplimentar destul de mare intr-o perioada de timp foarte scurta. Incepand cu 1 iulie 2012 operatorii de telefonie mobila ar putea avea posibilitatea stabili un pret maxim de 70 centi pentru fiecare MB de trafic de internet facut in roaming, pretul urmand sa scada pana la valoarea de 20 de centi in viitorii doi ani de zile. Pretul ramane in continuare destul de mare insa operatorii de telefonie mobila vor avea posibilitatea de a concepe oferte interesante pentru utilizatori in baza acestor preturi.

European lawmakers have set into motion a plan to cap roaming data charges in EU member states. While there are already caps in place for voice and SMS fees, these are set to drop further along with the introduction of a cap on mobile data for the first time. The deal has been agreed by European MEPs and the EU council presidency (currently occupied by Denmark), but it still needs approval from the wider EU Parliament in May before going into effect from the 1st of July this year.

  Propunerea de reducere a tarifelor va trebui votata de Parlamentul European si se va aplica in toata Uniunea Europeana daca va fi aprobata iar ea prevede ca utilizatorii sa aiba posibilitatea de a cumpara optiuni de date pentru roaming de la orice operator din UE. Ideea este de a creste competitia dintre operatori si ideea este excelenta avand in vedere ca preturile foarte mari impiedica multi utilizatori sa foloseasca internetul in momentul in care calatoresc in strainatate.