Era quad-core a inceput fara Apple!

  La sfarsitul anului trecut aflam ca anul 2012 va fi dedicat procesoarelor quad-core deoarece Nvidia convingea producatorii de terminale Android ca acesta este viitorul si chip-ul Tegra 3 cu procesor quad-core avea sa fie cumparat de multi producatori dornici sa rivalizeze cu Apple in ceea ce priveste vanzarile. Asus Transformer Prime a fost prima tableta cu procesor quad-core care a atras atentia unora insa abia la HTC One X a fost cu adevarat trezit interesul cu privire la aceste procesoare. Terminalul celor de la HTC este primul smartphone interesant cu procesor quad-core si benchmark-ul de mai sus demonstreaza ca performantele sale sunt demne de lauda.

  Problema este ca performantele superioare se vad in benchmark-uri si cam atat deoarece in testele facute in lumea reala diferentele fata de alte terminale nu sunt asa de mari precum le vedeti in grafice. Da, procesoarele quad-core sunt mai rapide decat cele dual-core si pe platforma Android veti observa foarte usor acest lucru. Problema este ca fata de iOS diferentele nu sunt chiar atat de mari si ele se observa in principal in incarcarea paginilor web/redarea filmelor 1080p, deschiderea aplicatiilor, copierea fisierelor, etc si diferentele dintre cele doua platforme sunt minore iar pe YouTube gasiti destule teste comparative.

  Deocamdata procesoarele quad-core nu reprezinta o amenintare pentru iDevice-urile companiei Apple pentru ca nu exista software care sa le utilizeze la potentialul maxim. HTC One X este primul smartphone Android interesant care are Nvidia Tegra 3 insa deocamdata el nu ne demonstreaza ca procesoarele quad-core isi au acum locul in terminale mobile.