Sondaj: Esti dispus sa platesti pentru o solutie de jailbreak?

  Ieri v-am spus ca hackerii care dezvolta solutii de jailbreak au avut cateva discutii tensionate in legatura cu modul in care ar trebui utilizate exploit-urile disponibile pentru sistemul de operare iOS. i0n1c sustine ca marile companii dezvoltatoare de software de securitate profita de solutiile de jailbreak pentru iOS si fac sume considerabile de bani cu software bazat pe ele, iar aceasta practica nu ar trebui incurajata. El considera ca exploit-urile pentru iOS ar trebui vandute si aici v-am explicat ce sume poate obtine un hacker care face acest lucru. Pentru cateva sute de mii de dolari orice hackeri poate renunta usor la un exploit avand in vedere ca donatiile obtinute din publicarea unei solutii de jailbreak nu ajung vreodata la asemenea sume.

  Totusi, o solutie de jailbreak de genul jailbreakme.com ar putea fi accesibila numai celor care platesc o taxa pentru a obtine acces la ea si aceasta ar putea fi o modalitate de a vinde software-ul. Desigur ca aceasta metoda este riscanta pentru hackeri deoarece Apple i-ar putea urmari in justitie, insa daca s-ar gasi o “portita” legala prin care acest lucru ar deveni posibil, ati fi dispusi sa platiti pentru a avea acces la solutia de jailbreak?


58 COMENTARII

  1. Faza e ca mi se pare foarte incorect sa platesti pt asa ceva adica primul jailbreaker a iPhoneului Geohot chiar putea cere bani pe munca depusa dar a preferat sa lase informatia libera si eu zic ca a depus un efort mult mai greu decat oricine….

  2. Dar de ce se exclud reciproc? Ar putea in prima faza sa-si vanda exploitirile, iar apoi pentru exercitiu si faima sa duca pana la capat si solutia de jailbreak..mare smecherie sa-si puna un nou “nume de scena”.

  3. De ce as plati. Fac jailbreak pentru ce? Ca apoi sa platesc cu bani grei (caci tweak-urile de pe Cydia au niste preturi enorme 8-9euro). Mai bine cei care fac jailbreak sa se apuce de scris tweak-uri din acelea gen IntelliScreen care fac cat doua jocuri IB2

  4. Eu as plati daca ar fi o suma rezonabila (cativa euro) si daca solutia ar fi una usor de implementat si sigura. Adica nu as vrea sa si platesc si sa fac experimente pe device.
    Mentionez ca nu am facut jailbreak pana acum.

  5. Da sa zic ca as plati maxim 10 dolari/euro pentru o sooutie finala si functionala de jailbreak insa nu cred ca o sa se implementeze asa cv atat timp cat ea pana acum a fost gratuita.

  6. Stiu ca Jb este legal, asa ca este posibila vinzarea solutiei. Sper sa devina ilegal ca nimeni sa nu se mai inghesuie sa dea 5-10 euro care li se par rezonabili.

    Jb e legal – faci jb pierzi garantia. Verdict merde.

    Nu as plati niciodata o solutie de jb, poate as dona.

  7. Ideea de a face jailbreak este extrem de buna in sensul in care iti ofera o alternativa la appStore.
    Si pentru asta as fi dispus sa platesc, hai sa zicem 10-15 Eur.
    Marea problema e ca multi folosesc jailbreak-ul pentru a descarca aplicatii care in appStore sunt pe bani iar prin jailbreak le gasesti gratuit. Nu mi se pare fair fata de dezvoltatorii de aplicatii sa le “furi” munca. Prin asta simt ca as sustine hotia/pirateria iar din punctul asta de vedere chiar as sustine ca jailbreak-ul sa fie ILEGAL.

  8. Cred ca 90 % din posesorii de ip jailbreak-uite ar plati o solutie de jailbreak( un pret rezonabil) dar apoi vanzarile din cydia ar scadea dramatic, ca deh trebuie sa-si scoata parleala intr-un fel. Ce nu inteleg eu, daca se pune problema banilor, de ce Cydia nu se implica mai mult in treaba asta, adica fara jailbreak cydia nu mai exista, nu?! Asa ca din milioanele scoase anual( banuiesc) o buna parte s-ar putea duce la dev team sau cine ar mai descoperi exploituri, sau 10% din incasarile pe applicatii sa se duca in dezv de jailbreak-uri.

  9. Daca platesc pentru o solutie de jailbreak ar trebuii ca hackerii sa le faca imediat dupa ce apare noul sistem si toatae tweakurile gratis, altfel nu!

  10. JB poate ramane free dar cei care au de castigat, care vand prin cydia, sa “doneze” un procent celor care fac posibil JB. Asa cred ca asa ar fi si corect moral poate si chiar legal.

  11. Nu mai fac jailbreak si am rezolvat problema,cu 20-30 de euro imi cumpar aplicatiile de care am nevoie din AppStore si am un iPhone/iPad in curat.Fara tweakuri si alte prosti care iti omoara telefonul.

  12. sincer da, as plati pt o solutie de jailbreak, dar numai pt una care nu are si unlock
    scapam astfel de 1mil de intrebari retarde…

    off: zaone de ce imi apar asa greu mesajele? dureaza cel putin 1h pana apare… si e asa de cateva luni. Doar eu sunt in situatia asta sau e asa la toti?

  13. Eu am avut jb…acum nu mai am..am multe aplicatii cumparate( max, gta 3, mass effect, fifa 12 etc), nu as mai face jb pt ca imi mananca bateria, iar telefonul mi se restarta din cand in cand, deci nu as plati.

  14. Cand ii vad pe unii ce comentarii au, doar ca sa sustina, zic ei, o cauza nobila, iar in final, sunt sigur ca prea putini vor plati. Mi se mare o idiotenie sa platesti un software piratat. Cum sa il platesti? Ca de aia e piratat! Altfel, te-ai duce frumos cu bani, ti-ai lua un telefon din magazin, cu soft-ul la zi, necrackuit. E ca si cum ai intreba: Sunteti dispusi sa platiti pentru fisierele de tip torrent, adica cand descarcati un film, un joc? Doar asa, pentru a-i sustine pe aia. Pai nu mai bine ma duc sa imi cumpar filmul din magazin? Ia inmultiti 5-10 euro sau cat vreti voi sa platiti la cel putin 1 milion de useri care fac jailbreak. Prin prostia unora, altii devin milionari!

  15. @FreemyJB nu inteleg de ce vrei sa devina ilegala … ok nu vrei sa-ti faci JB dar ce treaba ai cu faptul ca altii isi fac ? Eu spre exemplu nu imi fac JB si nici nu am de gand. pe de alta parte nu vad de ce ar trebui sa fie cineva impiedicat sa faca.

    plus ca mai zicea cineva mai sus ca ar rfi ceva “piratat”. JB e ca o cheie de masina. o poti folosi sa iti strangi propria roata dar o poti folosi si pentru a fura roata cuiva. Faptul ca odata facut JB poti sa pui aplicatii piratate n-are treaba cu JB ci cu vointa ta de a pirata. Arma crimei poate fi si o scumiera dar nu interzici productia de scrumiere din cauza asta pt ca problema e de cum foloseste xulescu un instrument.

  16. @Cristi, Aceeasi parere o am si eu … pana la urma cel mai mult au de castigat cei care folosesc Cydia si cei care isi vand aplicatiile acolo, deci ei ar trebuii sa plateasca.

  17. cu 10 – 15 euro care sunteti voi dispusi sa dati, cei care au spus acest lucru, va cumparati destule aplicatii fara prea multe batai de cap cu cydia si alte prostii

  18. Eu as merge putin spre originea problemei pt a da sens intrebarii: gratis sau pe bani JB ?!
    Apple vinde niste aparate, ok ? Acestea (iPhone) odata cumparate de clienti, devin proprietatea celui care a platit. De ce in continuare Apple ar treb sa ma oblige sa depind de el ?! Aici este esenta ?
    Vreau sau nu vreau o aplicatie, este dorinta/optiunea mea si implicit banii mei. Daca vreau ca telefonul sa sune intr-un fel, sau sa afiseze ceva anume, iar Apple nu imi satisface dorinta, de ce nu am voie sa merg in alta parte sa cumpar ?! Apple, ti-am dat banii pe aparat deci e al meu. Vreau o aplicatie de la tine, PLATESC ! Vreau altceva si tu nu ai, DTOP apple store si PLATESC unde gasesc. Este logic si corect ?
    Problema intervine atunci cand proprietarul aparatului vrea totul moka. Iar aici nu mai sunt de acord! Cineva munceste pt orice linie de program si acel cineva trebuie sa traiasca, nu sa cerseasca. Asa cum au mai spus si alti useri mai sus, Cydia ar treb sa fie “garantul” muncii celor ce ii ofera Cydiei posibilitatea de a face bani.
    Deci oarecum Cydia e o treaba “cat se poate de romaneasca” obtine foloase din munca altora fara sa-i remunereze !
    Ca si concluzie, consider ca treb sa platim pt ceea ce dorim, si totul fara a ne ingradi posibilitatea de a alege !

  19. eu deocamdata am jailbreak dar foarte curand voi renunta la el , ba chiar azi deoare ce nu imi foloseste la nimic, nu imi personalizez telefonul , nu instalez tweak-uri , deci de ce sa fac jailbreak? pentru niste jocuri 2, 3 , 5 care costa 0,99 fiecare ? Intai de toate iPhoneul e un “phone” , nu trebuie sa ne pierdem timpul instaland toate aplicatiile numai ca se le avem acolo

  20. Da, as plati 5-10 euro pe jailbreak, si nu pentru a pirata, ci pentru a putea folosi acele aplicatii care imi sunt indispensabile si care nu merg pe un device clean (XBMC, MyWI, etc). Consider inacceptabile limitarile impuse de Apple sistemului de operare si aplicatiilor si sunt dispus sa platesc pentru a le inlatura – lui Apple sau altora.

  21. Eu am ramas recent fara jailbreak, prin 5.1 si mi-a fost foarte greu sa ma obisnuiesc cu limitarile pe care le am in prezent. Eu sunt dispus sa platesc pt jailbreak.

  22. eu sincer sa fiu as plati in jur de 10-15 euro pt un jailbreak pt 5.1 sau pt urmatoarele versiuni care o sa apara.mai mult de atat mi s-ar parea risipa de bani.

  23. Da as plati si eu o suma modica de 5-10€ deoarece la ce s-ar mai ostenii hackerii sa faca jailbreak pt toata lumea cand nu au nici un beneficiu??? macar sa aiba si ei o satisfactie si un impuls pt a face lucrurile sa mearga mai departe….fara posibilitate de jailbreak sunt convins k multi s-ar orienta spre alte telefoane..

  24. Daca jailbreak-ul ar fi stabil ca si IOS nativ, as plati. Si apoi nu eu ar trebui sa-l platesc pe hacker, ci dezvoltatorii de aplicatii, care fac bani pe baza jailbreak-ului.

  25. @ Keo “Acestea (iPhone) odata cumparate de clienti, devin proprietatea celui care a platit. De ce in continuare Apple ar treb sa ma oblige sa depind de el ?! Aici este esenta ?”

    Telefonul devine proprietatea ta, dar softurile sunt supuse unor T&C. Asta ar insemna sa-mi instalez orice app, OS, piratate. Pe calculator, telefon, consola, TV, etc. Dezvoltatorul de unde mai castiga?

  26. Frumos. Deci 39,75 % dintre votanti sunt milogi. Toata stima pentru cei 16,77 %, care inteleg ca pe lumea asta dreptul la proprietate trebuie respectat.

  27. jailbreak-ul ar trebui sa fie gratuit la fel ca si aplicatia app store, in schimb ar trebui blocata posibilitatea de piratare prin cydia; e ca si cind ai plati taxa de intrare la supermarket ceea ce mi se pare stupid

    imi place idea de a avea acces la un store alternativ fata de apple pt o serie de aplicatii care nu coincid cu politicile apple si nu o sa le vedem in appstore vreodata, dar se poate si fara cydia … la cit se screm sa scoata un jailbreak in ultima vreme imi lasa impresia ca o sa inchida pravalia intr-un viitor destul de apropiat

  28. Jailbreak-ul este inteles gresit de foarte multa lume.Jailbreak nu este egal cu piraterie(multa lume vrea Jailbreak doar pentru asi intala 2,3 jocuri sau aplicatii din Installous).Eu unul nu folosesc foarte multe aplicatii si nici nu folosesc telefonul ca si consola,insa penrtu Tweak- uri precum:Zephyr,Springtomize,QuickDo(Activator),SBSettings,CallBar…care sunt foarte utile si nu le poti cumpara daca nu ai Jailbreak as plati fara sa stau pe ganduri.

  29. Daca jailbreak-ul ar fi astfel facut incat sa nu permita piratarea, nu ar avea nimic incorect. Cat timp insa permite incalcarea dreptului de proprietate intelectuala (= piratarea de aplicatii/jocuri, furtul, hotia), este absolut CONDAMNABIL.

  30. Avand in vedere k toata lumea are iphone, jailbreakul a ramas cel mai bun mod de ati personaliza telefonul. Sunt atatea tweakuri “user frendly” care sunt dezvoltate pt cydia si apple nici macar nu le ia in considerare, prin simplu fapt k nu sunt ideile lor.

  31. mai terminati cu plansul de mila al hackerilor… bag mana in foc ca o duc foarte bine din donatii si din cat ii plateste apple sa nu scoata solutii de jb si unlock… ganditi putin… daca se poate implementa unlockul intr un turbo sim chiar credeti ca in telefon nu se poate implementa la fel de usor?:)

  32. Fals. Sunt aplicatii, unele chiar bune care costa imens in comparatie cu Windows : medicina ( lucruri serioase ), arhitectura, care adunate in doi -trei ani depasesc pretul unui telefon, tableta indiferent de SO.

    Tocmai aceste aplicatii fac diferenta intre utilitatea unei tablete si jocurile puerile de 99 eurocenti.

    Cei care detin cydia si vand aplicatiile ar trebui sa plateasca, fara jaibreak nu ar exista cydia. De fapt ei ar trebui sa plateasca sau sa-si puna capul la contributie. Ce atatea discutii, cere cineva bani pentru jocuri, filme piratate care se gasesc pe site-urile de profil ?

  33. Alte telefoane daca e vb asa;) pana avum cum a fost? Nu mocca? Acu vor sa dam si noi bani! Sa faca ei milioane ! Sa ramana cu jailbreaku lor!

  34. Multi nu inteleg o chestie, ii vad pe unii care spun ca cei care nu sunt dispusi sa plateasca sunt MILOGI. Mie unul nu mi se pare corect sa platesc odata telefonul cu softul instalat pe el care vine gratuit, si odata faptul ca cineva sparge acel soft doar pentru a-mi personaliza niste iconite sau alte prostii. In primul rand pentru ca majoritatea chestilor din Cydia iti ingreuneaza telefonul, nu sunt testate profesional si uneori iti si strica softul, in al doilea rand oricine e liber sa doneze cat vrea, lucru care de altfel se intampla si in prezent si va asigur ca cei care dezvolta unelte virtuale pentru iPhone sau sparg sistemul Apple de operare, nu o duc deloc rau. Apoi mai vine faptul ca decat sa sprijin o comunitate de hackeri, mai bine sprijin compania Apple care a creat acest produs.
    A se plati Jailbreak-ul mi se pare o TAMPENIE! Cum dracu sa sustii ca platesti 10-15 euro pentru Jailbreak, socoteste pe lumea asta cate milioane isi fac Jailbreak, nu o data, de fiecare data cand apare o versiune noua a sistemului de operare, oamenii ajung MILIARDARI pe spatele Apple. Vi se pare corect? De ce? Doar pentru ca au spart un soft?
    Ca un exemplu, va spun ca reprezint PES Romania, o echipa care dezvolta patch-uri pentru Pro Evolution Soccer (un simulator de fotbal). Acest patch include Liga 1, Liga 2, fete ale jucatorilor romani, echipamente, comentariu romanesc, cam tot ce tine ca acest joc sa se transforme intr-unul romanesc. Credeti ca cineva e dispus sa plateasca pentru acest patch? NU! Nimeni nu iti va plati chiar daca echipa munceste sute de ore pentru NIMIC ci doar din placerea de a creea ceva. E exact acelasi lucru, practic, spargem un joc si il personalizam si NU CASTIGAM NIMIC DIN ASTA. A fost o chestie de donatie..cati credeti ca au donat? Cateva persoane, restul si-au bagat pl…si nu poti sa-i condamni, la urma urmei daca nu cream noi un patch, vin altii din spate, sau se gasesc alte patch-uri in alte tari.
    Concluzie, atata timp cat nu dezvolti tu un produs, sistem de operare,, program de la 0 care sa fie testat si recunoscut, mi se pare o ABERATIE sa ceri bani mai ales ca odata cu niste taxe cerute risti sa incalci o gramada de legi daca nu le-ai incalcat deja spargand linii de cod sau piratand aplicatii. Restul e piraterie, si nu voi plati niciodata pentru asa ceva la fel cum nimeni nu a platit pe pamant pentru asta vreodata.

  35. Hai gata ma intelectualilor v ati gasit toti acuma sa vorbiti! Pana acuma n a fost asa? Asa sa ramana si la revedere!!!moka k e criza!

  36. O sa fie ca la telefoane, ( recunosc ca eu nu ma uit la brand, ma uit la telefon, tableta, cum se misca , fac comparatii intre aplicatii, pret, nu ma intereseaza ca este apple, blackberry, ca are meego, ios, android ).

    Ipad 1,2,3 prin fluiditatea lor, numarul de aplicatii m-au facut sa-l aleg, dar aparitia unei tablete fara restrictii idioate cu android si care sa mearga fluent, sa nu aiba acel lag, sa mearga bine cu softul stock, numarul de aplicatii, tegra zone m-ar face sa uit de apple. ( poate sa scrie zte, huawei, intel )

    Ramane cea mai buna tableta, dar nici concurenta nu doarme. Sa nu ai restrictii pe un device stock – de nepretuit.

  37. Sa nu ma intelegeti gresit , banii pentru un jailbreak ajunge la pusti care au nevoie, mai bine 5 -10 sms-uri pentru copiii bolnavi din Romania, decat sa-i dau lui saurik, ionic. Pai cu razor, skidrow, ce facem ?

    Am impresia ca astia cu jaibreak-ul sunt batuti in cap, iar cei cu cydia si mai rau. Sfarsitul este aproape…

  38. Eu sunt de acord cu jailbreakul platit, ipadul meu fara iFile este mort. Sunt multe aplicatii care sunt super OK si aduc beneficii ideviceurilor fara a le produce niciun necaz, care se gasesc numai in Cydia. Cine nu are habar de ce inseamna marea comunitate Cydia, normal ca-i este indiferent si este contra jailbreakului, mai cu seama contracost.