Valoarea actiunilor Apple ar putea creste cu 31% in urmatoarele 6 luni

  Dupa lansarea iPad 3 valoarea actiunilor companiei Apple a crescut costant pana a ajuns la cifra de 644$ si a cazut, apoi iar a crescut si acum se mentine in jurul valorii de 600$. Totusi “problema” de saptamana trecuta va fi usor trecuta cu vederea in lunile urmatoare deoarece valoarea actiunilor Apple ar putea intra din nou pe un trend crescator. In imaginea de mai sus avem un grafic in care ni se demonstreaza ca in ultimii ani valoarea actiunilor companiei Apple a crescut constant chiar inaintea lansarii unui nou model al terminalului iPhone.

Our research indicates that Apple’s shares appreciate 31 percent in the 6 months ahead of every major new iPhone ship date. We believe this phenomenon occurs given datapoints from the supply chain start to indicate a significant acceleration in iPhone sales after each launch. … Since we believe that [the] iPhone 5 cycle will be particularly special — and start in the September timeframe — it is not time to give up on Apple’s stock right now.

  Analistii americani sunt atat de increzatori in actiunile companiei Apple incat considera ca valoarea acestora va crescte cu aproximativ 31% in urmatoarele 6 luni. O crestere atat de mare ar propulsa valoarea actiunilor Apple la peste 800$ si la o capitalizare bursiera de vreo 800 de miliarde de dolari. Privind la modul in care a evoluat valoarea actiunilor Apple as spune ca orice este posibil insa totul depinde de numarul zvonurilor publicate in vara, de WWDC 2012 si de terminalul care va fi lansat in final.