SAM unlock vs Gevey unlock vs decodare permanenta vs ultrasn0w unlock pentru iPhone

  Incepand de ieri exista o metoda software prin care poate fi decodat aproape orice iPhone cu orice versiune a iOS 5.0 – 5.1, exceptie facand iPhone 4S pentru care nu avem o solutie de jailbreak pentru iOS 5.1 si nu putem face decodare. Unii spun ca au reusit sa foloseasca tutorialul de unlock si pe iOS 4.x insa nu va pot confirma ca solutia functioneaza fara nicio problema. Acestea fiind spuse, avem patru solutii cu ajutorul carora puteti decoda terminalele iPhone in aproape orice retea, toate functioneaza pe aproape orice versiune a iOS si cu aproape orice baseband, insa fiecare are puncte forte si slabe.

  In acest articol mi-am propus sa fac o comparatie intre ele pentru a va da o idee in legatura cu metoda pe care puteti sa o alegeti. Cu verde aveti marcate lucrurile pozitive, cu rosu le aveti marcate pe cele negative

SAM Unlock

  1. este disponibila gratuit;
  2. functioneaza pe orice versiune a iOS indiferent de baseband;
  3. poate fi utilizata pe viitor indiferent de baseband si versiune a iOS, daca salvati decodarea;
  4. functioneaza pe toate modelele de terminale iPhone;
  5. este temporara, ea functioneaza doar pentru ca serverele Apple pot fi pacalite, deci in viitor nu va mai fi disponibila celor care nu au salvat activarea;
  6. decodeaza doar o singura cartela, deci pentru fiecare cartela noua trebuie repetat procesul;
  7. schimbarea telefonului duce la pierderea decodarii, daca Apple blocheaza metoda.

Gevey Unlock

  1. in momentul de fata puteti decoda atat terminale iPhone 4 cat si terminale iPhone 4S in baza ei;
  2. face unlock in viitor indiferent de versiunea de ios, daca va pastrati baseband-ul;
  3. decodarea poate fi efectuata si in cazul schimbarii terminalului, daca acesta are baseband decodabil;
  4. introducerea unei cartele fizice impreuna cu o cartela SIM;
  5. probleme cu reteaua GSM;
  6. existenta unui numar foarte mare de cartele false;
  7. pretul.

Decodare permanenta

  1. decodeaza orice baseband al oricarei versiuni a iOS pe orice iPhone;
  2. functioneaza in viitor indiferent de baseband si indiferent de versiune a iOS;
  3. schimbarea terminalului duce la pierderea decodarii;
  4. lipsa suportului pentru decodarea oricarei retele;
  5. pretul.

ultrasn0w unlock

  1. este disponibila gratuit;
  2. poate fi folosita in viitor daca baseband-ul este pastrat;
  3. schimbarea terminalului nu duce la imposibilitatea de a o folosi daca acel terminal are un baseband decodabil;
  4. decodeaza doar anumite baseband-uri foarte vechi;
  5. nu este actualizata la timp pentru noile versiuni ale iOS;
  6. nu este compatibila cu toate terminalele iPhone;
  7. update-ul baseband-ului duce la imposibilitatea de a face decodare.

  Acestea sunt principalele diferente dintre cele 4 solutii de decodare. Daca eu as avea un iPhone nou as alege decodarea permanenta pentru a il folosi fara griji in viitor. Daca as avea un iPhone dar nu as avea bani de o decodare permanenta atunci as alege decodarea prin SAM pana strang indeajuns de multi bani pentru a imi decoda complet iPhone-ul.

20 COMENTARII

  1. Eu folosesc Gevey programabil , minunat ca si semnal , minunat la pret , in caz ca apare baseband nou in cateva zile apare update si pe site deci reprogramat functioneaza iarasi. Parerea mea e ca e cel mai ok.

  2. la decodarea permanenta, punctul 3 “schimbarea terminalului duce la pierderea decodarii;” nu prea am inteles ce vrei sa spui.

  3. Daca schimbi iPhone-ul pierzi decodarea si banii dati. La Gevey ramai cu acea cartela si o poti folosi din nou pe alt terminal care are baseband decodabil.

  4. Daca salvez decodarea pt orange sa zicem apoi apple blocheaza solutia de decodare si eu vreau sa folosesc cosmote sa zicem mai pot decoda cu acea decodare salvata o cartela de cosmote?

  5. Se pare ca a aparut si “GEVEY Ultra 5.1 for GSM iPhone 4” pentru firmware 1.59, 2.10, 3.10.1, 4.10.1, 4.11.08, 4.12.01 deci avem de unde alege diferite metode de a debloca iPhone cu bani sau fara.

  6. eu am un iphone 4 cu versiune 4.3.1, bb 4.10.01! am momentan un gevey dar as vrea sa il decodez unlock, ca sa nu mai stau cu cipul in el si probabil ar merge si 3G-ul pt ca acum daca ii dau ON pierde semnalul! ce imi recomandati?

  7. @zaone un prieten are un iphone 4 cu baseband 04.11.08 codat in telenor cu ios 5,daca fac un update de la ios 5 la ios 5.01 ca sa pot sa fac un untethered jailbreak(pentru SAM) dupa ce dau update trebuie iar sa activez telefonul cu o cartela din reteaua telenor sau o sa fie activat?

  8. sal. am o mica nelamurire. daca optez pt deblocarea cu SAM si sa presupunem ca dupa o perioada de timp deblocarea nu mai este functionala pot debloca cu gevey ultra fara sa intampin alte probleme sau sa afecteze in vr`un fel ? mentionez ca este vorba despre un i4 bb 04.11.08
    multumesc anticipat!!!

  9. Salut baietii , am un iPhone 4 codat t-mobile Austria , 5.0.1 baseband 04.11.08 si vreau sa’l folosesc cu o cartela de orange romania , dupa ce apas pe Attempt Action , imi spune sa selected carera cartelei ( reteaua zic eu ) si am Mai incercat sa ii schimb reteaua din sam , dar degeaba ! Vreau sa mentionez ca atunci cand deschid sam dupa ce l’am instalat si ii dau pe aia cu de’zactivatez iphone .. Iphone’ul meu ramane cu factoryunlocked , tin sa spun ca i’am facut jailbreak untethered , 5.0.1 si nu stiu daca a fost vreodata activat cu cartela originala ! Ma poate ajuta cineva ? Multimesc mult !!>:d<

  10. am un iphon 3GS din franta s ie blocat pe orange franta, L-am dus la deblocat dar acum am mereu probleme cu pierderea retelei. Ce pot sa fac?

  11. salut. nu am folosit SAM-ul asta si nu stiu de unde pot sa il iau sau cum se face. puteti sa imi explicati mai multe si sa imi spuneti cum pot face asta ?