Prima Pagina Apple Apple are profit de aproape 1 miliard de dolari pe saptamana si...

Apple are profit de aproape 1 miliard de dolari pe saptamana si 100.000$ in fiecare minut

  Aseara compania Apple a spus lumii integi ca in Q2 2012(Q1 pentru restul lumii) a castigat nu mai putin de 39.2 miliarde de dolari si avut profit net de 11.6 miliarde de dolari. Acest trimestru fiscal a durat 12 saptamani intre 1 ianuarie si 31 martie si in aceasta perioada Apple a avut profit de aproape 1 miliard de solari pe saptamana(966 de milioane). Cifra este enorma pentru orice companie insa daca o impartim si mai mult aflam ca in fiecare zi Apple a facut profit de 138 de milioane de dolari, iar in fiecare minut Apple obtinea profit de 95.833 de dolari.

  Putine companii se pot lauda cu rezultate asemanatoare, cei de la Apple le-au obtinut multumita pretului mare pe care noi il platim pe iDevice-uri si Mac-uri, iar cu ajutorul nostru compania a adunat fonduri de 110.2 miliarde de dolari. Profitul inregistrat acum de Apple este mai mic decat decat cel din trimestrul fiscal anterior, insa este dublu fata de cel inregistrat acum un an de zile si se pare ca pentru Apple nu exista decat crestere in ceea ce priveste incasarile si profitul.

 • Flynt

  Vaiii, ce societate supraevaluata, pai ce, astea sunt profituri? Pretul corect tre sa fie pe la 3-4 dolari actiunea…bla…bla…bla.
  Zaone te rog sa continui cu stirile astea, ca poate isi face curaj vre-un “analist bursier” sa ne mai explice odata cum e cu supraevaluarea, ca pana acum vad ca stau bine pititi.
  P.S. Presimt in 700$/ actiunea in mai, om vedea

 • Anonymous

  Astea sunt profituri nu evaluare bursiera. Pretul actiunilor tocmai a scazut ieri pt ca au pierdut un proces cu Motorola, iar azi o sa creasca pt ca au anuntat profit mare.
  Si cu ce ii ajuta asta – nimeni nu o sa cumpere compania cu pretul de 600 pe actiune, nici macar cu 200.
  Conteaza doar cei 110 miliarde dinb banca si valoarea mijloacelor fixe pe care le au – valoarea afacerii este negociabila.

 • Flynt

  Stiu ce zici si inteleg diferenta, doar ca valoarea bursiera include pe langa activele (ce includ cantitatea uriasa de cash), si capacitatea businessului de a genera profit, deci indicatorii de profitabilitate sunt foarte importanti in evaluarea unei companii, nu doar activele valorificabile care sunt esentiale in cazul unui faliment.
  Ieri “after hour” actiunile au crescut cu 8% in 5 minute, deci azi se vor buluci toti in deschiderea NYSE sa cumpere, va fi palpitant ;).

 • Au profit cat 7 companii la un loc si totusi nu-i vad sa sponsorizeze si ei ceva … o echipa de fotbal un turneu ceva .. Samsung de exemplu sponsorizeaza multe echipe de fotbal.

 • Si totul pe spatele chinezilor care se arunca de la etaje si isi dau sufletul pentru 10 dolari pe zi si pe spatele alora care isi vand rinichii ca sa isi ia ipad . Mi-e scarba de cifrele alea cand ma gandesc cate drame au in spate.

 • Bogdan

  Pt Bogdan. Stimate domn, faptul ca unele stiri sunt publice nu ar trebui sa-ti afecteze viziunea de ansamblu. Gandind astfel, ti-e greata si de ce pui in farfurie, pt ca la end of the road cel care produce respectivul aliment, produs, etc este un sarac lipit pamantului. (nu 100%). Atunci uita-te in casa. Ar trebui sa-ti fie greata de toate produsele it, pt ca toate sunt produse in China. Iar faptul ca pe noi ne-a lovit emanciparea individului…. Sa fim seriosi…been there, done that. In toate fabricile sunt niste copii cei care muncesc. Exista si o explicatie: Sunt prea multi, trebuie sa munceasca de tineri(copii). Ar trebui sa munceasca copiii? Nu. Dar poate ca nici eu nu merit un guvern cu iq-ul pe minus. In Africa 50% sunt purtatori de HIV. Life is not fare…..cat despre stirea asta…. Bravo lor. Au un marketing si o strategie de piata exceptionala. Si produse pe masura. Sper sa creasca in continuare, sa ofere noi produse, concurenta si ea, astfel incat intr-un final sa avem cu totii de castigat… So long