HTC inregistreaza o scadere substantiala a profitului in Q1 2012, spune ca iPhone-ul este de vina

  In lipsa unui nou model al iPhone, HTC si Samsung au castigat foarte multi bani in Q3 2011, insa dintre cele doua companii doar Samsung ramane in continuare foarte profitabila. HTC a inregistrat vanzari foarte slabe in Q1 2012, asta dupa ce in Q4 2011 a inregistrat doar o scadere importanta in vanzari. Acum HTC a anuntat ca profitul sau a scazut cu 70% si spune ca principalul vinovat pentru aceasta problema este terminalul iPhone 4S care a atras foarte multi consumatori si a facut uitate terminalele HTC.

A major challenge we faced last year was the big drop in sales in the U.S. because of competition from the iPhone 4S. I feel that HTC is being reborn this year, in terms of product strategy and execution of global sales and marketing. We are a new HTC; HTC One will help us to reach this goal.

  Anul trecut jumatate din profitul companiei venea din SUA, insa iPhone 4S a avut grija sa distruga aproape complet fericirea companiei taiwaneze si se pare ca nu exista sanse ca HTC sa revina la acele vremuri. CEO-ul sau a declarat ca acum compania va trebui sa se concentreze pe pietele asiatice unde a pierdut o foarte mare parte din cota de piata detinuta anterior si probabil terminalele din seria One o vor ajuta sa inregistreze vanzari mai bune.