Tim Cook doreste sa incheie procesele deschise impotriva competitorilor Apple, vrea ca ei sa isi inventeze propriile produse si sa nu mai fure

  In cadrul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q2 2012, Tim Cook a facut cateva afirmatii foarte interesante in legatura cu procesele deschise de competitorii sai. El incepe prin a spune ca nu a fost vreundata un fan al proceselor si ca doreste sa incheie toate disputele legale deschise in momentul de fata in instantele de pe intregul glob. Apple are deschise cele mai multe procese impotriva celor de la Samsung, insa nici Motorola nu este chiar atat de departe si desigur ca toata lumea doreste ca aceste dispute sa se incheie pasnic.

“I’ve always hated litigation, and I continue to hate it,” Cook explained. “We want people to invent their own stuff” he concluded, outlining a perfect situation where Apple’s technical developments are respected by others.

  Totusi, Tim Cook a completat acea afirmatie cu una si mai interesanta prin care le cere competitorilor sa isi inventeze propriile produse si sa nu le mai copieze pe cele ale Apple. Aici poate fi adus in discutie cazul companiei Samsung care a copiat fara remuscari mai multe produse ale Apple si le-a vandut in lumea intreaga, lucru care probabil se va repeta in viitor. Nu cred ca produsele Apple vor fi uitate prea curand si cat timp sunt populare se va gasi cineva care sa le copieze, insa ramane de vazut care va fi in viitor atitudinea companiei.