Prima Pagina Apple Tim Cook doreste sa incheie procesele deschise impotriva competitorilor Apple, vrea ca...

Tim Cook doreste sa incheie procesele deschise impotriva competitorilor Apple, vrea ca ei sa isi inventeze propriile produse si sa nu mai fure

  In cadrul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q2 2012, Tim Cook a facut cateva afirmatii foarte interesante in legatura cu procesele deschise de competitorii sai. El incepe prin a spune ca nu a fost vreundata un fan al proceselor si ca doreste sa incheie toate disputele legale deschise in momentul de fata in instantele de pe intregul glob. Apple are deschise cele mai multe procese impotriva celor de la Samsung, insa nici Motorola nu este chiar atat de departe si desigur ca toata lumea doreste ca aceste dispute sa se incheie pasnic.

“I’ve always hated litigation, and I continue to hate it,” Cook explained. “We want people to invent their own stuff” he concluded, outlining a perfect situation where Apple’s technical developments are respected by others.

  Totusi, Tim Cook a completat acea afirmatie cu una si mai interesanta prin care le cere competitorilor sa isi inventeze propriile produse si sa nu le mai copieze pe cele ale Apple. Aici poate fi adus in discutie cazul companiei Samsung care a copiat fara remuscari mai multe produse ale Apple si le-a vandut in lumea intreaga, lucru care probabil se va repeta in viitor. Nu cred ca produsele Apple vor fi uitate prea curand si cat timp sunt populare se va gasi cineva care sa le copieze, insa ramane de vazut care va fi in viitor atitudinea companiei.

 • Bogdan

  Ti e ca un copil mic, nu-i place ca-i fura alti copii jucariile. Asa a fost dintotdeauna…deal with it and sue them 🙂

 • Anonymous

  Pai rezultatele proceselor sunt undeva spre 0. In plus s-au cam intors toate impotriva lor si au inceput sa piarda si ei.
  Lucru normal daca te gandesti ca Apple nu avea nici o tehnologie proprie la momentul inceperii fabricarii de smartphone-uri.

 • orly

  La cum functioneaza sistemul de patente, si la ce prostii se pot patenta, este imposibil sa nu incalci patentul cuiva chiar si neintentionat. Mai nou se patenteaza si genele umane, desi sunt bun comun, mama lui de ADN.

 • Florin.S

  Ciudata afirmatie. Mai ieri citeam pe idevice.ro ca apple foloseste un brevet (FRAND, adica ceva important fara de care nu se poate) al motorola si chiar a recunoscut, iar acum Tim Cook vine cu gogosile astea. O fi el bucatar dar sa ne lase …

 • Prieteni, Zaone a facut o eroare de traducere la articolul acela. FRAND nu e un brevet, nu e o tehnologie, ci e un acronim care inseamna licentiere in termeni Fair, Reasonable, And Non-Discriminatory. http://en.wikipedia.org/wiki/Reasonable_and_non-discriminatory_licensing

 • E UN STANDARD FRAND prietene, toate brevetele de inventie care fac parte din acel standard trebuie licentiate in anumiti termeni.

 • Mihai_rt

  Apple a inceput sa exagereze, pt ca si ei la rundul lor au copiat si o sa se mai inspire de la altii
  De ce nu au inventat un alt dispozitiv de comunicare, telefonul era inventat deja