Steve Jobs dorea sa lanseze un Mac OS 9 gratuit dar plin de reclame

  Steve Jobs a avut extrem de multe idei, putine dintre ele au fost extraordinare, insa multe dintre ele au fost neobisnuite si nu au mai fost puse in practica. V-am spus deja despre tentativa de a oferi un tichet de aur persoanei care cumpara iMac-ul cu numarul un milion si acum va spun despre tentativa lui Jobs de a face un Mac OS 9 gratuit dar care ar fi afisat reclame utilizatorilor. Jobs vroia sa vanda software update-uri pentru utilizatori, asa cum face Microsoft, insa partea cea mai proasta e la reclamele care ar fi suparat orice posesor de Mac.

Steve Jobs and his team at Apple explored the possibility of shipping a free, ad-supported version of Mac OS 9. Segall says Jobs was considering the option because of the profit potential inherent in selling software updates: “this is how Microsoft does it… it’s like printing money,” Jobs said. The plan was to give users a sixty-second commercial upon starting up the system that would be remotely updated by Apple, and to place ads elsewhere in the OS where they had the most relevance.

  Steve Jobs vroia sa afiseze o reclama de 1 minut atunci cand Mac-ul se deschidea, insa asta nu e tot deoarece reclame ar fi aparut in interfata sistemului de operare in timp ce il utilizati, deci experienta ar fi fost groaznica. Desigur ca in final nu s-a ajuns la asa ceva si decizia a fost extrem de buna pentru ca foarte multi ar fi renuntat la Mac-uri, iar cei care nu ar fi renuntat ar fi gasit o metode de a scoate acele reclame si Apple oricum nu ar fi facut vreun ban. Acestea sunt desigur doar cateva dintre ideile lui Jobs si sunt sigur ca exista altele si mai “interesante” care nu au fost povestite.