Parlamentul australian le cere celor de la Apple si Microsoft sa explice politica de preturi practicate in Australia

6

  Avand in vedere ca in Romania aproape orice magazin online vinde produse Apple, stiti deja ca preturile acestora sunt mult mai mari decat cele practicate in SUA, de exemplu. Acelasi lucru se intampla peste tot in lume, insa Australia este prima tara care ia atitudine deoarece Parlamentul sau va investiga politica de preturi practicata de catre companiile Apple si Microsoft si nu numai. In imaginea de mai sus aveti o comparatie facuta intre preturile unor produse vandute in SUA si altele vandute in Australia si puteti observa ca diferenta este foarte mare.

The Minister for Communications, Stephen Conroy, has signed off on the parliamentary inquiry, which will also consider pricing of software and other IT-related material and could have big implications for businesses. 

”There is evidence to suggest that the innovative use of technology is not always matched with innovative new business models in the case of products and services distributed online,” Mr Conroy said in a letter to Sydney MP Ed Husic. ”I agree that Australian businesses and households should have access to IT software and hardware that is fairly priced relative to other jurisdictions … the global digital economy is likely to make it increasingly difficult to sustain business models that are based on a geographic carve-up of markets.”

  Anul trecut Apple a redus preturile aplicatiilor din iTunes cu aproape 25% in unele cazuri, insa se pare ca pentru guvernul australian schimbarea nu a fost suficienta. Din pacate e putin probabil ca investigatia australienilor sa aiba prea mult efect, mai ales la nivel global unde Apple si Microsoft castiga foarte multi bani in baza cursurilor de schimb si nu numai. Sper ca si alte tari sa ia atitudine si poate noul nostru guvern se va gandi sa “arunce un ochi” spre aceasta industrie deoarece la noi extrem de multe produse au preturi mult mai mari decat in diverse tari din Europa sau SUA.