Parlamentul australian le cere celor de la Apple si Microsoft sa explice politica de preturi practicate in Australia

  Avand in vedere ca in Romania aproape orice magazin online vinde produse Apple, stiti deja ca preturile acestora sunt mult mai mari decat cele practicate in SUA, de exemplu. Acelasi lucru se intampla peste tot in lume, insa Australia este prima tara care ia atitudine deoarece Parlamentul sau va investiga politica de preturi practicata de catre companiile Apple si Microsoft si nu numai. In imaginea de mai sus aveti o comparatie facuta intre preturile unor produse vandute in SUA si altele vandute in Australia si puteti observa ca diferenta este foarte mare.

The Minister for Communications, Stephen Conroy, has signed off on the parliamentary inquiry, which will also consider pricing of software and other IT-related material and could have big implications for businesses. 

”There is evidence to suggest that the innovative use of technology is not always matched with innovative new business models in the case of products and services distributed online,” Mr Conroy said in a letter to Sydney MP Ed Husic. ”I agree that Australian businesses and households should have access to IT software and hardware that is fairly priced relative to other jurisdictions … the global digital economy is likely to make it increasingly difficult to sustain business models that are based on a geographic carve-up of markets.”

  Anul trecut Apple a redus preturile aplicatiilor din iTunes cu aproape 25% in unele cazuri, insa se pare ca pentru guvernul australian schimbarea nu a fost suficienta. Din pacate e putin probabil ca investigatia australienilor sa aiba prea mult efect, mai ales la nivel global unde Apple si Microsoft castiga foarte multi bani in baza cursurilor de schimb si nu numai. Sper ca si alte tari sa ia atitudine si poate noul nostru guvern se va gandi sa “arunce un ochi” spre aceasta industrie deoarece la noi extrem de multe produse au preturi mult mai mari decat in diverse tari din Europa sau SUA.

6 COMENTARII

  1. mai mult ca sigur guvernul nostru cel prost si cleptoman nu se vor sinchisi cu aceasta problema pentru ca noi traim in romania si tara asta este din alta lume nu ca celelalte tari care-si ocrotesc drepturile cetatenilor, iar la noi se incalca cu buna stiinta drepturile noastre ce sa mai zicem si de acest caz cu produsele scumpe de la apple sau microsoft. la noi nicio sansa se se intrepte ceva.

  2. Daca este vorba de preturi in magazinele Oficiale, pot cere explicatii, daca este vorba de reselleri parlamentul Australian ii poate pupa in “dos”.

    Chiar daca preturile alea sunt in magazine oficiale, nici atunci nu cred ca au ce sa le faca atata timp cat pot invoca 10000 motive pentru care preturile sunt mai mari.

  3. Va zic eu cum sta treaba. Ne vinde noua si altilor pentru avem taxe mai mici. Umfla preturile ca sa-si scoata taxele din america. Americanii le iau la preturi de nimic iar noi tragem taxe duble.

  4. Daca as fi pt o zi presedinte/ v-as amaneta pe toti si nu m ati prinde…..Pt ca in romania se poate. Pt ca in romania lumea isi face rate doar pt a avea cel mai nou produs/telefon/masina. In afara nu e deloc asa.

  5. tinand cont ca dolarul american e cam cat cel australian preturile alea sunt prosteala pe fata si bataie de joc fata de australieni.