59% dintre dezvoltatorii de aplicatii nu isi acopera din vanzari cheltuielile pentru dezvoltarea unei aplicatii

  App Store-ul companiei Apple este magazinul virtual de aplicatii care genereaza cele mai mari venituri pentru dezvoltatori si desigur ca foarte multe persoane si-au facut sperante ca se pot imbogati peste noapte multumita lui. Din pacate se pare ca peste jumatate dintre cei care dezvolta aplicatii pentru platforma iOS nu reusesc sa isi acopere din vanzari cheltuielile facute cu dezvoltarea respectivelor aplicatii. Informatiile vin dintr-un studiu facut de o companie americana si daca ne raportam la Romania cred ca numarul este foarte mic.

  Totusi, pentru a face bani e nevoie sa investesti bani, asa ca o parte dintre dezvoltatorii care au participat la studiu au afirmat ca au investit pana la 30.000$ in promovarea aplicatiilor si rezultatele au fost desigur pe masura investitiei. Avand in vedere ca App Store-ul nu ofera utilizatorilor posibilitatea de a vedea ce aplicatii noi sunt publicate in el, multe titluri bune se pierd printre cele 600.000 de aplicatii disponibile in magazinul companiei Apple si de aici incasarile scazute ale dezvoltatorilor.

  Situatia din SUA este probabil cea mai fericita deoarece in Romania, sau alte tari europene, lucrurile stau mult mai prost, un dezvoltator nefiind capabil sa sustina un business in baza vanzarilor din App Store.