Prima Pagina Apple 6 protestatari ai Greenpeace au blocat un tren plin de carbune care...

6 protestatari ai Greenpeace au blocat un tren plin de carbune care trebuia sa ajunga la o centrala energetica folosita de Apple

  Acum cateva saptamani cei de la Greenpeace au declarat ca Apple polueaza mediu folosind carbune care alimenteaza o fabrica de energie electrica de care compania se foloseste pentru a tine in functiune centrul de date in baza caruia functioneaza iCloud. Pentru ca Apple nu pare dispusa sa renunte la utilizarea carbunelui, 6 activisti ai Greenpeace au blocat calea ferata pe care rula un tren plin de carbune care trebuia sa ajunga la centrala electrica din Carolina de Nord, centrala electrica de care sistemul iCloud are nevoie pentru a functiona.

Four protesters locked themselves to the train tracks near the Marshall Steam Station in Catawba County and two others hung a sign reading “Save Our Mountain Clean The Cloud.”  Charlotte-Mecklenburg Police and Charlotte Fire Department officials responded around 10:30 a.m. Thursday.

Activists from Greenpeace, Keepers of the Mountains Foundation, Katuah Earth First! and Radical Action for Mountain People’s Survival took part in the event.  The protesters branded the train cars with the Apple logo to show that the company’s Maiden data center will be powered by more coal as it expands.

  Patru dintre protestatari s-au legat, folosind un mecanism metalic, de calea ferata pe care rula trenul si inca doi dintre ei au afisat un banner prin care ii cer companiei Apple sa renunte la aceasta sursa de energie. Politia a venit si a arestat 7 persoane care au pus la cale intregul protest, insa pentru Apple e vorba de o problema mult mai mare deoarece activistii Greenpeace nu dispar atat de usor. Probabil intr-un viitor indepartat Apple va reusi sa isi construiasca o centrala care va produce energie “curata”, insa pana atunci va avea destule batai de cap din partea celor de la Greenpeace.

 • oaky

  Pacat de Greenpeace… au derapaje grave daca au impresia ca Apple este cea mai mare sursa de poluare…daja asta suna a campanie impotriva Apple decat a protest pentru “salvarea” planetei. Acea termo centrala nu a fost construita de Apple, nu deserveste numai Apple dar cu toate astea s`au gasit sa atace doar unul dintre “clientii” acelei centrale… penibil.

 • mario

  sa se lege si la noi vre-o 6 de calea ferata!!!

 • claudiu91

  eu i as bate rau de tot pe dobitocii astia:)) ei chiar cred ca pot schimba ceva

 • Claudiu

  @claudiu91 – E normal sa nu se schimbe nimic atata timp cat 90 la suta din pamanteni gandesc asa cum gandesti tu…..si pe langa faptul ca-i faci dobitoci mai si razi…aiurea.

 • Si va cheamă Claudiu pe amândoi 😀

 • Claudiu

  Da,ne cheama Claudiu pe amandoi !
  @oaky – am uitat sa-ti fac si tie o precizare…….tu crezi ca de prosti au ales sa blocheze trenul de la Apple ? Sau tu chiar crezi ca e o “campanie impotriva Apple” ? Iti spun eu ca nu e……..dar daca ar fi blocat “carutza lu badea Gheorghe din Capalna” care taie si fura 5 busteni crezi ca s-ar fi facut atata zarva incat sa ajunga la urechile noastre ? Iti spun eu ca nu…..asa ca daca vrei sa fi auzit si vazut de milioane de oameni ataci un nume “sonor”.