Prima Pagina AT&T AT&T sustine ca iMessage le afecteaza profitul si ca oferirea optiunilor de...

AT&T sustine ca iMessage le afecteaza profitul si ca oferirea optiunilor de internet nelimitat pentru iPhone a fost o greseala(Video)

[youtube]http://youtu.be/Q3drI4yyiVw[/youtube]

  CEO-ul AT&T Randall Stephenson a vorbit intr-un interviu recent despre iPhone-ul companiei Apple si a avut cateva lucruri interesante de spus in legatura cu modul in care aceste dispozitive le afecteaza business-ul. Stephenson sustine ca iMessage-ul afecteaza veniturile inregistrate de operator, deoarece utilizatorii nu mai trimit mesaje SMS ci iMessage-uri si compania pierde bani din cauza acestui lucru. Nici pe partea de internet nu exista cuvinte de lauda deoarece AT&T regreta acum oferirea optiunilor de internet nelimitat catre posesorii de terminale iPhone pentru ca trebuie sa investeasca in mod constant in imbunatatirea retelei.

My only regret was how we introduced pricing in the beginning, because how did we introduce pricing? Thirty dollars and you get all you can eat. You lie awake at night worrying about what is that which will disrupt your business model. Apple iMessage is a classic example. If you’re using iMessage, you’re not using one of our messaging services, right? That’s disruptive to our messaging revenue stream.

  Daca unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din SUA are probleme in a obtine profit “maxim” de pe urma iPhone-ului, atunci situatia nu are cum sa fie prea diferita in alte zone de pe glob. Se preconiza ca iMessage-ul va afecta serios incasarile operatorilor de telefonie mobila si iata ca in SUA acest lucru este recunoscut de reprezentantul unui operator. Alti operatori nu au furnizat date de acest gen, insa presupun ca situatia nu are cum sa fie prea diferita in alte parti.

 • Florin Pavel

  Oricum am in abonament sute de SMS-uri pe care nu le folosesc

 • Same here.

 • Cristi

  Si aici, in Suedia, am incluse in abonament un nr nelimitat de sms-uri. Așa ca…

 • Bogdan

  Pai daca au net moka de ce nu folosesc aplicatiile de voice over 3g? Atunci s-ar duce si mai jos at&t 🙂

 • crocodilu

  din acelasi motiv pierd bani si cand folosim VoIP. Skype, Viber, etc.
  Welcome to the future, in era internetului e stupid sa aiba pretentia sa castige x$ pentru un mesaj trimis.
  O sa dispara cat de curand si call-ul normal si totul o sa se mute pe net si adio cu tarifarea la minut & shit. Toti se vor transfora in operatori de internet.

 • Multi o sa preia modelul Vodafone care cere bani pentru VoIP.

 • Sorin

  Au destul profit in vanzarea terminalelor….Asa ca vrea si maxim acum

 • Mihai_rt

  Poate asta se intanpla in sau, si nu cred ca virba doar de imessage dar si de celelalte aplicatii gen what up messenger

 • Chatagra

  Saracii operatori …. Hai sa le plangem de mila ca o sa isi piarda profiturile “minimale” pe care reuseau sa le stranga cu greu .

 • Rely

  Ala e nesimtit rau… Am fost sclavi destul timp operatorilor de telefonie

 • Claudiu Chebac

  Nu cred ca iMessage afecteaza atat de rau,si eu am sms-uri incluse in abonament pe care nu le folosesc niciodata.Aplicatii gen WhatsApp Messenger sunt mult mai folosite.In privinta internetului pot avea putina dreptate,dar oricum isi scot banii di abonamentele care se platesc pt. net.Ar putea sa se planga si de FaceTime.

 • Claudiu Chebac

  Zaone,ce este VolP?

 • Claudiu daniel

  Hai mai Claudiu ai iphone si nu stii !!?? Sunt apleurile realizate prin Viber, yahoo messenger , Skype , MobileVOIP etc deci prin internet !! Asta e ipocrizie !! Si nu cred ca au dreptate absolut deloc …sper sa nu ma insel … Pentruca nu cred ca faceau atatia bani din sms cat fac din abonamentele de internet !! Si nu peste tot ai sms uri incluse in abonament ! Ataca si ei sa-si mai faca publicitate …..nu a-ti vazut ca loveste si inSteve Jobs !?

 • Claudiu Chebac

  @Claudiu Daniel…Merci.Am spus si eu ca oricum isi scot banii,numai ca erau invatati sa ia bani pe orice faceai cu un mobil inainte.

 • Cosmin

  In SUA e total diferit de cum e la noi in Europa. Acolo chiar sunt pierderi serioase datorita folosirii lui iMessage. Stiati ca un SMS e taxat cu 0.20$? Si stiati ca esti taxat atat cand trimiti cat si cand primesti un SMS? Operatorul incasa in total 0.40$ pe un SMS de la cei care nu isi alegeau ceva optiune de mesaje. Si sa nu va ganditi ca sunt ieftine, SMS nelimitat e la 15$ pe luna.

  Concluzia e ca operatorii din SUA sunt prea lacomi. Daca ar fi avut preturi si politica de taxare din Europa nu aveau ce sa isi faca griji. Sa fim seriosi, costurile operationale sunt cam aceleasi… dar cine a vazut asa ceva, sa fii tu taxat cand PRIMESTI un SMS sau un apel telefonic?? Isi merita soarta….

 • Daniel Ristea

  au oricand posibitatea sa-si declare falimentul sa inchida pravalia si sa se apuce de crescut vaci daca nu le convine cati bani scot din telefonie.

 • Valy

  Si ce daca percepe vodafone taxa pt voip. Sunati si voi knd gasiti un wireless.

 • Adrian

  @crocodilu:aceasi viziune o impartasesc si eu…mai devreme sau mai tarziu nu vom mai avea decat abonament ptr net si …atat.Va fi suficient sa comunicam verbal sau in scris.

 • :)

  aici in spania vodafone-ul reduce optiunea de internet nelimitat de la 1 iunie 😀 nu era limitata nici optiunea de share internet si astfel cu 3 euro pe saptamana faceam trafic de 10 Giga .. ma asteptam sa se trezeasca :))) de 1 an jumate profit de ea :))

 • Valy

  Iar astia de la At@t fac reclama ascunsa la imessage. Si trebuie sa recunoastem ca procedura este gandita dest de bine.

 • Claudiu daniel

  Si in Europa sunt scumpe e undeva la 7- 15 centi + tva la nivel national si intrenational 60-90 centi+ tva sau mai mult plus 16-24% si daca faci o comparatie tot acolo iesi !! Dar care sunt tarifele la net ? Sigur compenseaza !! Probabil vor sa castige la fel dar vand acelasi serviciu sub alta forma .

 • Bãtrânu

  Sms-urile sunt la trecut atâta timp càt ai 20 de aplicații de mesaj instant, mai ales când aici în spania costul e de minim 8 cenți/mesaj.Prefer o convorbire de scurtă durată.Cosmotel-ul in românia a fost o lovitură grea sub centură pt orange si vodafone. Aici profită de competența slabă si rezultatul îl vedem în buzunare la sfârștul luni când dispar 50€ dintr-o clipită.acasă vb de 10€ de -mi încinge tf-nul si aici 50€/ 4-500 de min pe mobil.Așa că nu văd de ce nu aș profita whatsapp care se folosește din plin aici pt a trimite mesaje.Un salut.