AT&T sustine ca iMessage le afecteaza profitul si ca oferirea optiunilor de internet nelimitat pentru iPhone a fost o greseala(Video)

[youtube]http://youtu.be/Q3drI4yyiVw[/youtube]

  CEO-ul AT&T Randall Stephenson a vorbit intr-un interviu recent despre iPhone-ul companiei Apple si a avut cateva lucruri interesante de spus in legatura cu modul in care aceste dispozitive le afecteaza business-ul. Stephenson sustine ca iMessage-ul afecteaza veniturile inregistrate de operator, deoarece utilizatorii nu mai trimit mesaje SMS ci iMessage-uri si compania pierde bani din cauza acestui lucru. Nici pe partea de internet nu exista cuvinte de lauda deoarece AT&T regreta acum oferirea optiunilor de internet nelimitat catre posesorii de terminale iPhone pentru ca trebuie sa investeasca in mod constant in imbunatatirea retelei.

My only regret was how we introduced pricing in the beginning, because how did we introduce pricing? Thirty dollars and you get all you can eat. You lie awake at night worrying about what is that which will disrupt your business model. Apple iMessage is a classic example. If you’re using iMessage, you’re not using one of our messaging services, right? That’s disruptive to our messaging revenue stream.

  Daca unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din SUA are probleme in a obtine profit “maxim” de pe urma iPhone-ului, atunci situatia nu are cum sa fie prea diferita in alte zone de pe glob. Se preconiza ca iMessage-ul va afecta serios incasarile operatorilor de telefonie mobila si iata ca in SUA acest lucru este recunoscut de reprezentantul unui operator. Alti operatori nu au furnizat date de acest gen, insa presupun ca situatia nu are cum sa fie prea diferita in alte parti.