iOS 6 ne va aduce o noua aplicatie Maps care nu va folosi Google Maps

  Multa lume se astepta ca iOS 5 sa ne aduca un sistem de navigatie turn-by-turn de la Apple plus o noua aplicatie Maps, insa se pare ca iOS 6 va veni cu aceste schimbari. Cei de la 9to5mac au obtinut informatii de la o sursa din interiorul Apple care sustine ca in iOS 6 vom avea o noua aplicatie Maps care va folosi un sistem de cartografiere al Apple si nu Google Maps. Aplicatia ar urma sa aiba functii asemanatoare cu cele ale aplicatiei Maps, insa ar urma sa fie mai rapida si ar functiona in baza unui sistem ceva mai bun, cel putin pe partea 3D.

Signifying the application’s complete re-write is a new logo for iOS Maps: it is basically a redesigned version of the current iOS Maps icon with a view of Apple’s 1 Infinite Loop Campus, but redrawn with a new color scheme. Apple’s replacement for Google Street View will likely also be an in-house solution. C3 Technologies worked on street view capability as shown in the image above.

The most important aspect of the new Maps application is a powerful new 3D mode. The 3D mode does not come enabled by default, but users simply need to click a 3D button that is conveniently and visibly stored in the app. Perhaps under the fold like the current traffic, pin, and map view buttons. This 3D mode is said to essentially be technology straight from C3 Technologies: beautiful, realisitic graphics based on de-classified missile target algorithms.

  Noua aplicatie va avea si o noua iconita care va prezenta campusul Apple, insa asta nu este tot deoarece Apple intentioneaza sa inlocuiasca si sistemul Street View al celor de la Google. Folosindu-se de companiile Placebase si C3, Apple si-a facut un sistem propriu de cartografiere si se pare ca in iOS 6 ni-l va oferi gratuit. O functie importanta a acestui sistem este modul 3D care ne permite sa vedem cladirile si formele de relief direct in aplicatie, lucru pe care Google il ofera deja intr-o versiune avansata celor care au terminale Android.

  Deocamdata mai multe lucruri nu se stiu despre acest sistem nou al Maps, dar exista sansa sa il vedem la WWDC 2012.

23 COMENTARII

  1. Google map este una dintre aplicatiile foarte bune mai ales cu street wiev poti sa vezi aproape ce locatii vrei .Daca stiti vre-un concurent serios spuneti-mi si mie va rog…Am avut odata nevoie sa ma duc intr-un loc important ,street wiev a rezolvat totul ….Hartile de asemenea f complete si ok.(am incercat si alte variante)

  2. Eu nu as baga mana in foc…sunt totuÈ™i multi posesori de 3GS. Asta o sa ajungem si o sa vedem, in fine n-are rost sa aprindem discuÈ›ii interminabile.

  3. Mda probabil pt. noul maps harta lumii arată ca cea a USA… Adida fix doar la ei merge cum trebuie. Dacă e suportat la noi ca Siri, mă ### în capul ăstora de la Apple

  4. Google maps este dpmdv cea mai buna aplicatie. Avantajul celor care au android e ca au si navigatia turn by turn. Sper sa faca si apple ceva in sensul acesta, dar ma indoiesc serios pt ca principiul sau filozofia apple este: cate o aplicatie (de cele mai multe ori platita) pt fiecare job.

  5. asta cred ca ar fi cea mai mare prostie care pot sa o faca. sa-i vad ce acoperire o sa aibe pe europa mai ales pe romania. va fi un fel de siri pentru harti. luati de aici ceva revolutionar dar mai asteptati 5 ani sa-l perfectionam

  6. O mare prostie sigur nu va fii diponibil pt toata lumea precum siri
    Cata inovatie dar nu pt toti
    Multa publicitate in rest nimic

  7. Nu stiu de ce am impresia ca aplicatia maps din iOS 6 nu va fi la fel de utila pt noi in Romania cum o sa fie pt cei din SUA si Europa de Vest. La urma urmei ma intereseaza functionalitatea ei in Romania. Degeaba arata cladiri 3D in SUA…..

  8. La nivel de street view mie mi se pare mai bun NORC. Cel puțin in Timișoara are acoperire muuult mai mare decât street view din Google map.