Prima Pagina Apple Dev Team foloseste inutil un exploit ce putea fi extrem de important...

Dev Team foloseste inutil un exploit ce putea fi extrem de important in viitor

22

  Ieri Dev Team a lansat redsn0w 0.9.11 beta 1, o noua versiune a programului care ne permite sa facem restore iDevice-urilor noastre fara a folosi iTunes. Cea mai importanta functie are legatura cu posibilitatea de a face downgrade de la iOS 5.1/5.1.1 la iOS 5.0.1/5.1 sau restore direct de la iOS 5.0.1/5.1 la aceeasi versiune. Dev Team a folosit un exploit special pentru aceasta functie, exploit pe care Apple il poate bloca in orice versiune noua a iOS si cred ca Dev Team a gresit scotandu-l acum.

  Pod2G a confirmat ieri ca poate face jailbreak tabletei iPad 3 pe iOS 5.1.1 si avand aceasta confirmare, practic optiunea de a face restore/downgrade la versiuni vechi ale iOS este inutila. Cred ca acest exploit ar fi fost mult mai util dupa ce ar fi fost lansat iOS 5.1.2 sau 5.2 pentru ca e putin probabil ca o noua solutie de jailbreak sa apara intre WWDC 2012 si lansarea iOS 6 din toamna. Daca Dev Team ar fi publicat atunci exploit-uri, utilizatorii ar fi putut utiliza iOS 6 beta si ar fi putut reveni la iOS 5.x, insa nu se stie daca acest lucru va fi posibil.

  Din punctul meu de vedere Dev Team a grabit lansarea acestui exploit si este ciudat modul lor de a actiona avand in vedere ca Apple poate bloca exploit-ul printr-un simplu update al iOS.