Google pregateste o versiune a Chrome pentru iOS, spera sa o accepte Apple

  Google a lansat recent o versiune pentru Android a popularului browser Chrome, insa deocamdata acea versiune este in stadiul beta, deci nu functioneaza chiar grozav pe toate terminalele. Chiar si asa, cei de la Google se gandesc sa aduca browserul si pe platforma celor de la Apple, iar acum ar dezvolta la o versiune speciala pentru acest sistem de operare. Lansarea browserului Chrome in App Store ar oferi celor de la Google o crestere in cota de piata detinuta pe platformele mobile si le-ar permite celor de la Apple sa reduca in parte costurile pentru utilizarea motorului de cautare Google, insa lucrurile nu sunt chiar atat de grozave precum par.

  Toate browserele care sunt lansate pe platforma iOS sunt construite folosind webkit-ul Safari, iar niciunul nu a reusit sa devina mai bun decat ceea ce ofera Apple. Browserele lansate pe langa Safari se dovedesc a fi mai “lente” in incarcarea paginilor si desi oferi functii in plus, in general ele nu ruleaza la fel de repede. Pana acum niciun browser nu a reusit sa intreaca Safari in ceea ce priveste utilizarea, iar ceea ce va aduce Google nu va fi cu absolut nimic diferit. Un foarte bun exemplu in acest sens este Opera, un browser pe care milioane de oameni l-au asteptat, l-au instalat si au fost dezamagiti, iar acelasi lucru se va intamplat cu o posibila versiune a Chrome.

  Pe de alta parte nici versiunea pentru Android a Chrome nu este grozava, browserul nativ incarcand paginile mult mai repede.