Samsung pierde 10 miliarde de dolari din valoarea capitalizarii bursiere in urma unui zvon ce implica Apple

  Zvonurile publicate in presa pot face foarte mult rau unei companii si acelasi lucru s-a intamplat zilele trecute cu cei de la Samsung deoarece ei au inregistrat o scadere de 6% a valorii actiunilor in urma publicarii unui zvon intr-o publicatie taiwaneza. Scaderea cu 6% a pretului actiunilor a reprezentat o scadere de 10 miliarde de dolari a valorii capitalizarii burisere, deci zvonul a afectat serios compania. Acel zvon spunea ca Apple ar fi plasat la o companie competitoare a Samsung o enorma comanda pentru memorii DRAM ce ar urma sa fie utilizate in produsele companiei americane.

Shares in Samsung Electronics Co slumped more than 6 percent on Wednesday, wiping $10 billion off the electronics giant’s market value, on a report that Apple placed huge chip orders with troubled Japanese chip rival Elpida. Taiwan’s DigiTimes, an online trade news site, reported that Apple recently placed large mobile dynamic random access memory (DRAM) orders with Elpida’s 12-inch plant in Hiroshima, Japan, securing around half the facilities total chip production. It cited unnamed industry sources in its report, which hit shares of major chip suppliers to Apple.

  Acel zvon dadea de inteles ca Apple ar fi contractat jumatate dintre fabricile Elpida pentru a construi aceste memorii DRAM si nu doar Samsung a fost afectata, deorece Hynix a inregistrat o scadere mai mare in ceea ce priveste valoarea actiunilor. Practic un zvon care probabil este fals a afectat serios doua companii mari si desigur ca nimeni nu stie ce intentii are compania Apple. In momentul de fata zvonurile de acest gen pot afecta serios o companie iar Samsung si Hynix sunt cele mai bune exemple.