Apple ar fi contractat Sony pentru a produce noile ecrane in-cell ale iPhone 5

9

  Acum o luna de zile a fost adusa in discutie posibila implementare a unui nou tip de ecran in iPhone-ul pe care Apple urmeaza sa il lanseze in toamna acestui an. Practic ar trebui sa avem in iPhone 5 ecrane construite folosind tehnologia in-cell care ar trebui sa fie mai subtiri si ar trebui sa contribuie la o reducere a dimensiunilor noului dispozitiv. Desi deocamdata nimeni nu stie sigur daca Apple va folosi aceste ecrane, o publicatie din Taipei sustine ca Sony ar fi fost aleasa de catre Apple pentru a produce display-uri folosind tehnologia in-cell.

Japan’s Sony Mobile Display began mass production of in-cell touch panels in February, as the Sony Corp unit gets ready to supply the key component for Apple Inc’s next-generation iPhone 5, IHS Displaybank senior analyst Stone Wu said. Two other Japanese panel suppliers — Sharp Corp and Toshiba Mobile Display — and LG Display Co of South Korea have also been tapping into the iPhone 5 panel supply chain, with the three companies scheduled to start mass production of the smartphone panels before the end of this month, he said.

  In momentul de fata mai multi producatori de ecrane ar fi fost contractati de Apple pentru a produce display-urile ce urmeaza sa ajunga in iPhone 5 si unii dintre ei au inceput productia chiar de luna trecuta. Sony ar urma sa inceapa productia noilor ecrane in viitorul apropiat, iar in timpul verii unitatile ar trebui sa ajunga in numar mare la fabricile Foxconn unde urmeaza sa fie asamblate. Daca aceasta tehnologie va ajunge sau nu in viitorul iPhone vom afla abia in lunile urmatoare, sau chiar in toamna, insa numai daca partenerii Apple vor reusi sa produca indeajuns de multei unitati.