Chameleon – interfata care ar putea “salva” tablete Android(Video)

  Android-ul este un sistem de operare destul de versatil, oferind utilizatorilor destule optiuni pentru a perosnaliza anumite aspecte ale interfatei, insa desigur ca el are si anumite lipsuri. Cand vine vorba de tablete, experienta nu este chiar atat de grozava, cel putin din punctul de vedere al celor care au dezvoltat Chameleon. Acesta este un proiect care asteapta finantare pe kickstarter si sincer sa fiu mi se pare a fi un proiect bazat pe o idee foarte buna. Chameleon este o interfata pentru tablete Android care permite utilizatorilor sa instaleze o serie de dashboard-uri care au menirea de a inlocui app launcher-ul nativ.

Chameleon replaces the standard Android Home Screens and App Launcher with one that isn’t just more useful, but more beautiful as well.

You can set up multiple Home Screens with your own layout of widgets and apps, giving you the most relevant information that you want, when you want it. So whenever you unlock your device, you are presented with the Home Screen that is immediately valuable to you.

  Aceste dashboard-uri functioneaza in baza unor widget-uri pentru aplicatii, widget-uri diferite de cele native si aparent mai bine construite. Sistemul permite utilizatorilor sa seteze anumite dashboard-uri pentru anumite locatii sau momente ale zilei, tableta schimband automat dashboard-ul si informatiile in functie de locatia voastra sau de ora. Pentru mine ideea este foarte buna si cred ca anima tabletele Android care si asa nu sunt prea cautate de utilizatori. Chameleon a strans deja mai bine de jumatate din banii de care avea nevoie pentru a ajunge pe piata, deci probabil in curand tableta iPad va avea un rival intr-o interfata interesanta. Desigur ca as vrea sa vad Chameleon si pe iOS, insa acest lucru nu se va intampla vreodata.