Prima Pagina Camera OmniVision lanseaza primele camere de 16 megapixeli pentru terminale mobile care filmeaza...

OmniVision lanseaza primele camere de 16 megapixeli pentru terminale mobile care filmeaza la rezolutie 4K2K

  OmniVision, unul dintre cei mai importanti producatori de camere pentru terminale mobile, a anuntat astazi lansarea unor senzori de imagine capabili sa faca poze la rezolutie de 16 megapixeli dar sa si filmeze la rezolutie 4K2K(quad full HD). OV16820 si OV16825 sunt denumirile senzorilor lansati astazi de catre cei de la OmniVision, ei sunt conceputi pentru a functiona in camere compacte si smartphone-uri high-end, iar cu ajutorul lor puteti filma video la rezolutie 4K2K(3840 x 2160, quad full HD) la 60 fps. Daca totusi rezolutia 4K2K este prea mica pentru voi, atunci aveti optiunea de a filma la 30 fps la rezolutia de 16 megapixeli, adica 4608 x 3456.

SANTA CLARA, Calif., May 22, 2012 /PRNewswire/ — OmniVision Technologies, Inc. (NASDAQ: OVTI), a leading developer of advanced digital imaging solutions, today announced the OV16820 and OV16825, two 16-megapixel CameraChip sensors that support 16-megapixel burst photography and can capture 4K2K video, or Quad Full High Definition (QFHD), at 60 frames per second (FPS). Built on the high-performance 1.34-micron OmniBSI-2™ pixel architecture, the OV16820 and OV16825 were developed by OmniVision to support emerging standards in high-resolution video recording for the digital still and video camera (DSC/DVC) markets and the high-end smartphone market, respectively.

   Noii senzori de imagine sunt extrem de impresionanti, din punct de vedere al specificatiilor, insa ramane de vazut daca producatorii de smartphone-uri vor gasi metode eficiente de a ii implementa in viitoarele terminale mobile. Sincer sa fiu nu cred ca e nevoie de rezolutie 4k2K in smartphone-uri, avand in vedere ca de abia doi ani de zile am trecut la Full HD pe aproape toate telefoanele destepte de top si deocamdata YouTube-ul inca experimenteaza cu aceasta tehnologie.

 • Vestemean Sorin

  mie si HD mi se parea suficient in telefoane. degeaba ai rezolutie indesata la greu, daca nu ai un senzor bun care sa stie sa distribuie acei pixeli.

  Aste e doar de marketing cu quad full hd, oamenii de rand nu stiu ce ii aia, doar asa sa impresioneze….

  eu astept o baterie cu care sa se laude

 • ionut

  Va dati seama ca daca se vor implementa in telefoanele mobile (si la un moment dat se vor implementa) … ce spatiu de stocare va trebui sa ai ca sa filmezi 4K+iOS+poze,muzica, aplicatii !

 • marian

  wow! cand oo sa apara un asa telefon il cumpar mai mult ca sigur, deoarece eu sunt pasionat de filme XD….

 • Alin Cristian

  4k2k inseamna dual full HD nu quad…
  Si la ce ajuta asa ceva? Sa faca lentile calumea , ca daca vreau mpx imi iau caramida aia de nokia.

 • Asa cum Retina Display-ul din iPad 3 are dublul numarului de pixeli din ecranul iPad 2?

 • Sincer

  Pana la 41mp de la Nokia PureView mai e cale lunga

 • Ma faceti sa rad cu 41 mpx de la Nokia. Sunt 41 mpx prin interporare. Asa fac si eu in Photoshop din 5 mpx in 1000 mpx sau mult mai mult. Nu numarul megapixelilor influenteaza calitatea fotografiilor ci optica si senzorul. Comparati orice telefon sau camera de buzunar cu n megapixeli cu Nikon D1 cu un senzor de numai 2 mpx. Vedeti atunci cine face fotografii mai bune!

 • Sincer
 • Rar

  M- a puteți ajuta cu o informație dacă puteți ! Am un film la o rezolutie mică pe care as dori sa o modific sau sa se vadă mai bine , se poate ? Multumesc

 • Sa faci rezolutia mai mare si sa imbunatatesti calitatea nu se poate la o filmare de rezolutie mica.